ДА ЗАЩИТИМ ДЕЦАТА И СЕМЕЙСТВОТО ОТ СУРОГАТНОТО МАЙЧИНСТВО


Гост

#26

2012-01-04 10:41

Аз имам свое дете и планирам да осиновя още едно без да имам какъвто и да е проблем да родя. Всяка жена, която е станала майка знае, че нейните деца, независимо дали са осиновени или не са най-прекрасните на света, защото това е майчинството. Да се говори за сурогатно майчинство при наличието на толкова деца, които чакат да бъдат осиновени и още повече да си мислите, че вашето дете само защото носи вашия ген е по-добро от всички останали за мен е проява на егоизъм. Като майка, която е износила и родила детето си мога да ви кажа, че когато говотим за дете заченато с мисълта да бъде изоставено от майката, която го носи, както и тази майка, която изостава детето си за да го дате на друга, сатава въпрос за озаконяване на една дълбоко психологична травма.
Аз не съм религиозна и моите аргументи се основават единствено на собствените ми морални възгледи. Цял живот съм искала да осиновя дете и никога не съм си поставла за самоцел задължително да имам свое собствено. Замислете се за това, че имате толкова много любов в сърцата си, която може да дадете на едно изоставено детенце и аз съм сигурна, че то с нищо не е по-различно от това, което бихте могли сами да си родите.

Гост

#27

2012-01-05 10:41

Децата не са просто дар. Те са дар Божий, какъвто е и собственият ни живот с всички допуснати от Бога или причинени от самите нас наши страдания. Да не посягаме на светостта на семейството и на идентичността и доброто бъдеще на децата! Да вярваме в Бога, да Му благодарим, да се уповаваме на Неговата премъдра воля за нас и винаги да се ръководим в живота си от думите на св. Йоан Златоуст: "Слава на Бога за всичко!"

Гост

#28

2012-01-05 11:22

Хората, които се подписват в това или нямат деца или никога не са се замисляли какво означава репродуктивен проблем. Засрамете се!
26

#29 Re:

2012-01-05 16:25

#28: - А вие замисляте ли се за проблемите, които носи сурогатното майчинство след себе си?

Освен това не яйцеклетката или сперматозоидът те правят родител, а грижата, любовта и времето, което прекарваш с едно дете. И не мога да разбера защо се избира сурогатното майчинство пред осиновяването. Може би, защото хората си мислят, че тихните гени са най-добри? И замисляте ли се изобщо какво се случва ако сурогатното дете се роди с проблем и нито една от двете майки не го иска, или когато сурогатната майка откаже да даде детето, или пък преживее такава психическа травма от даването на детето, че започне да ви търси, за да подържа контакт с него. Да не говорим за травмата на самото дете при отделянето му от майката, която го е носила и която то единствено познава. Именно хора, които не са родители не могат да си представят какви последствия носи сурогатното майчинство.

И още веднъж се питам, за какво е всичко това при наличие на толкова изоставени деца?

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2012-01-11 10:01


Практична

#31 Re: Re:

2012-02-02 22:32

#3: - Re:

 

Гост, аз имам точно това дете, което спи в леглото до мен всяка вечер и всяка вечер заспива на ръката ми. ТОЧНО ТОВА ДЕТЕ! Но не съм го родила, нито съм ползвала сурогатна майка. Е, и? Имам матка и всичко си имам и дете си имам, не дошло от моята матка, нито от моите гени. Е,и?

 


Гост

#32

2012-02-23 23:06

Нека не се объркваме кой кой е и откъде е! Да не влизаме в ролята на Бога!

Гост

#33

2012-02-29 23:20

Менторите на Калина Крумова ще направят всичко, за да се внесе този ужасен закон. Трябва да противостоим! Трябва да покажем, че това е неморално и ще превърне България в сурогатна дестинация на Европейския съюз. Нашите жени и дъщери ще бъдат обсипвани с предложения да бъдат използвани от по-богатите ни съседи...УЖАС!!!!!!
отец Добромир

#34 ето и едно скромно мое изследване

2012-03-01 08:51


Гост

#35

2012-03-01 13:00

Сурогатното майчинство дискредитира институцията на семейството и на родителството. Родната майка се превръща в един прост инкубатор, а детето, което ще се появи от тази сделка е предопределено да не живее с биологичните си родители.

В чисто морален план това е антихуманно явление, както и да бъде погледнато. То е антихуманно най-вече по отношение на детето, което не може да контролира ставащото с него.

Подобни експерименти водят до разбиване модела на семейството, което е крачка създаването на едно антиценностно общество.

Гост

#36

2012-03-01 20:45

Цитирам: "...внимание преди да отворим тази врата. Щом веднъж се приеме норма за „сурогатното майчинство”, трудно е да проумеем докъде може да се стигне с течение на времето."
Във повечето развити европейски държави сурогатното майчинство е забранено, а у нас дори го обсъждаме?! Извратено е и неестествено, като оставим настрана факта до какви извращения и ненормалности може да доведе. Нима няма достатъчно изоставени деца?! Спрете абортите и осиновявайте.

Гост

#37

2012-03-02 02:25

НЕ Е МОРАЛНО!!! ОТНОВО НЯКОИ ХОРА ЩЕ СИ НАПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕТЕ ЗА СМЕТКА НА НЕЩАСТИЕТО НА ДРУГИТЕ!!!! КАЛИНКА ДРАПА ,И МОЖЕ БИ ЗНАЕ ЗАЩО!!!!!????
риц

#38

2012-03-21 21:55

Напълно съм съгласна с написаното в петицията.

Гост

#39 Re:

2012-06-10 17:16

#26: -

"Да се говори за сурогатно майчинство при наличието на толкова деца, които чакат да бъдат осиновени и още повече да си мислите, че вашето дете само защото носи вашия ген е по-добро от всички останали за мен е проява на егоизъм. Като майка, която е износила и родила детето си мога да ви кажа, че когато говотим за дете заченато с мисълта да бъде изоставено от майката, която го носи, както и тази майка, която изостава детето си за да го дате на друга, сатава въпрос за озаконяване на една дълбоко психологична травма.
Аз не съм религиозна и моите аргументи се основават единствено на собствените ми морални възгледи. Цял живот съм искала да осиновя дете и никога не съм си поставла за самоцел задължително да имам свое собствено. Замислете се за това, че имате толкова много любов в сърцата си, която може да дадете на едно изоставено детенце и аз съм сигурна, че то с нищо не е по-различно от това, което бихте могли сами да си родите."

 

Наистина впечатляващо! Нима "наличието на толкова деца" е критерия за решението на въпроса?! Не спорим за морала на тези, които ги изоставят или зачеват без идея за отговорност в големия процент от случаите, а са неморални тези, които искат да бъдат родители?! Неморално е да имат тази възможност? Какво означава самоцел? Искаш дете, трудиш се, за да му осигуриш добър живот, създаваш семейство, разболяваш се, оперират те и не можеш да го износиш, за каква самоцел става дума точно? Не може да го разбере някой, който не го е преживял и не се бори с това. Чий морал е най-висш? Планираш да осиновиш, поздравявам те за което, аз също го искам. Кой е този, който ще дойде да ме съди морално за това, че искам и собствено? И на какво основание? Трябва ли да използвам грозни сравнения от рода на "ако не можеш да си изплетеш блуза, вземи си готова", защото така звучи по-горе написаното. Имаш щастието и късмета да имаш детенце, да ти е живо и здраво, но не бъркай една такава отнета възможност с такова директно решение. На никого не пожелавам такова събитие, защото това е голям удар - както за една жена, така и за любимия и, за съвместното им бъдеще и за каквото се сетиш. Било проява на егоизъм, на чий егоизъм пак да попитам? Има поговорка - сития на гладния не вярва и колкото повече чета такива изказвания се убеждавам.

Аз не зная какъв е моралния замисъл на тази петиция, ако наистина вярвате, че борбата на много двойки за собствено дете е неморална, просто е безсмислено да добавя друго. Защото, когато заспивате до детето си, или будувате с него когато е болно, или правите много неща заедно, може да сте сигурни в едно - има други хора, които искат същото. И оставям на вас ако имате време да се замислите - дали ако не дай си Боже, Вие бяхте на тяхно място - нямаше да се борите за това.

 


Гост

#40 Re:

2012-06-10 17:30

#1: -

Кое по-точно?


Гост

#41 Re: Петицията ви е необоснована

2012-06-10 17:35

#7: С - Петицията ви е необоснована

Напълно подкрепям , само да добавя, че доста хора не изхождат от християнски морал, а от неразбиране изобщо за какво иде реч.


Гост

#42 Re: Re:

2012-06-10 17:39

#3: - Re:

Напълно подкрепям!


Гост

#43 Re:

2012-06-10 18:09

#9: -

Да, наистина е така. Вие колко сте осиновили към момента?


Гост

#44 Re:

2012-06-10 18:10

#2: -

С цялото ми уважение - Не, не разбирате.


Гост

#45 Re:

2012-06-10 18:12

#6: -

Много майки лишават детето си от това, тези, които няма с какво да го носят под сърцето си а искат, по-лоши майки ли са?


Гост

#46 Re:

2012-06-10 18:18

#8: -

Ами, запознайте се. Какво е изумителното във факта, че нацията се топи (на фона на европейската криза , социалната сплотеност и политическите приоритети). А, извинете - ами самият факт.


Гост

#47 Re:

2012-06-10 18:30

#10: -

Така е. Скоро ще се радвате само на мургави сънародници, защото младите интелигентни българи на които стреса не им е отнел репродуктивната способност отдавна са в емиграция, а болшинството от останалите са в процес на емиграция. Ами....да ни е честито.


Гост

#48 Re: Re: Re:

2012-06-10 18:33

#14: - Re: Re:

Моля! Извинете, за миг помислих, че само мъж е способен да напише подобно нещо...


Гост

#49 Re:

2012-06-10 18:35

#5: -

Ами да, предполага се, че извън ЗЕМНИТЕ са по-напреднали.


Гост

#50 Re: Re: Re:

2012-06-10 18:36

#12: - Re: Re:

Този въпрос със собственото си дете задавали ли сте го?