ДА ЗАЩИТИМ ДЕЦАТА И СЕМЕЙСТВОТО ОТ СУРОГАТНОТО МАЙЧИНСТВО


Гост

/ #39 Re:

2012-06-10 17:16

#26: -

"Да се говори за сурогатно майчинство при наличието на толкова деца, които чакат да бъдат осиновени и още повече да си мислите, че вашето дете само защото носи вашия ген е по-добро от всички останали за мен е проява на егоизъм. Като майка, която е износила и родила детето си мога да ви кажа, че когато говотим за дете заченато с мисълта да бъде изоставено от майката, която го носи, както и тази майка, която изостава детето си за да го дате на друга, сатава въпрос за озаконяване на една дълбоко психологична травма.
Аз не съм религиозна и моите аргументи се основават единствено на собствените ми морални възгледи. Цял живот съм искала да осиновя дете и никога не съм си поставла за самоцел задължително да имам свое собствено. Замислете се за това, че имате толкова много любов в сърцата си, която може да дадете на едно изоставено детенце и аз съм сигурна, че то с нищо не е по-различно от това, което бихте могли сами да си родите."

 

Наистина впечатляващо! Нима "наличието на толкова деца" е критерия за решението на въпроса?! Не спорим за морала на тези, които ги изоставят или зачеват без идея за отговорност в големия процент от случаите, а са неморални тези, които искат да бъдат родители?! Неморално е да имат тази възможност? Какво означава самоцел? Искаш дете, трудиш се, за да му осигуриш добър живот, създаваш семейство, разболяваш се, оперират те и не можеш да го износиш, за каква самоцел става дума точно? Не може да го разбере някой, който не го е преживял и не се бори с това. Чий морал е най-висш? Планираш да осиновиш, поздравявам те за което, аз също го искам. Кой е този, който ще дойде да ме съди морално за това, че искам и собствено? И на какво основание? Трябва ли да използвам грозни сравнения от рода на "ако не можеш да си изплетеш блуза, вземи си готова", защото така звучи по-горе написаното. Имаш щастието и късмета да имаш детенце, да ти е живо и здраво, но не бъркай една такава отнета възможност с такова директно решение. На никого не пожелавам такова събитие, защото това е голям удар - както за една жена, така и за любимия и, за съвместното им бъдеще и за каквото се сетиш. Било проява на егоизъм, на чий егоизъм пак да попитам? Има поговорка - сития на гладния не вярва и колкото повече чета такива изказвания се убеждавам.

Аз не зная какъв е моралния замисъл на тази петиция, ако наистина вярвате, че борбата на много двойки за собствено дете е неморална, просто е безсмислено да добавя друго. Защото, когато заспивате до детето си, или будувате с него когато е болно, или правите много неща заедно, може да сте сигурни в едно - има други хора, които искат същото. И оставям на вас ако имате време да се замислите - дали ако не дай си Боже, Вие бяхте на тяхно място - нямаше да се борите за това.