Митрополит Николай - пред църковен съд

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Митрополит Николай - пред църковен съд


Гост

#901

2016-09-07 15:26

"Трябва да знаем, че всеки, който посяга у нас на Православието, той посяга на самото съществование на народът. Който и да е той, макар и с най-високо положение, макар и да се казва, та и да го считат хората за най-голям доброжелател народен, за най-голям патриотин, но посяга ли на народната вяра — Православието, подритва ли и не зачита ли това свещено достояние, оставено нам от деди и прадеди като безценен залог, като незиблема основа на честито и трайно народно съществование — той не е и не може да бъде приятел на народът, защото с посегателствата си на вярата той подкопава единствената най-ягка и незиблема основа на съществованието и преуспяванието му."

 

Из завета на митрополит Климент Търновски (Васил Друмев) към православния българин

СТИГА ФАНАТИЗЪМ

#902 Минало свършено глаголно време Re:

2016-09-08 14:48

#901: -   ВЯРНО, обаче в минало свършено глаголно време

 Прав е бил Васил Друмев ТОГАВА, през ТУРСКО. Само че той не е знаел, че:

1. ТУРКИЯ  КЕ  ПАДНЕ;

2. Предстои Балканска война, Първа Световна, Втора, фашизъм, комунизъм, сталинизъм, ислямизъм, КДържавна Сигурност, МУТРО-ПОЛИТ-изация на БПЦ не само, но и на цяла България;

3. На територията, в която са се прицелили всевъзможни племена и ЕТНОСИ  българката с нейните българчета отдавна вече е в МАЛЦИНСТВО, и стяга Багажа, така че:

4. "...единствената най-ягка и незиблема основа на съществованието и преуспяванието..." може да е била БПЦ, но в минали свършено глаголно време, а понастоящем стана алъш-вериш на Архонтеси с техните Олигархчета и преструващи се безкористни мераклии.

СТИГА ФАНАТИЗМИ -2

#903 Re:

2016-09-08 14:53

#901: -  

и стяга Багажа, така че:

4. "единствената най-ягка и незиблема основа на съществованието и преуспяванието" може да е била БПЦ, но в минали свършено глаголно време, а понастоящем стана алъш-вериш на Архонтеси с техните Олигархчета и преструващи се безкористни мераклии.

Онзи ден 6ти септември НАСЕЛЕНИЕТО отиде ли на представлението на мутрополит Николай, или само ГОРКИТЕ СЛУЖЕБНО ЗАДЪЛЖЕНИ пловдивски Членове на ПолитБюро стърчаха неловко за смях на журалята? (http://podtepeto.com/GRADAT/vlastta-v-hrama-za-sedinenieto-grazhdanite-gi-nyama/)  като всички добре знаят чувствата на Кмета към Аятоллаха.

"НЕЗИБЛЕМА"  дума в българския език няма, дорогой Василий Друмевич, стига РУСИЗМИ.

И ФАНАТИЗМИТЕ СА ПО НА ИЗТОК (ишалла), ТУКА СМЕ В ЕВРОПА и имаме да наваксваме, стига Задунайская Губерния.

Богдан

#904

2016-09-10 17:30

Вие сте едни хулители!

Оооооо!

#905 Re:

2016-09-10 21:06

#904: Богдан -  

 А ти си един кариерист и нагаждач,лицемер и гъзолизец!Ай,сиктир!

Хулители и подМАЗвачи

#906 до мазнята Богдан =Re:

2016-09-11 16:49

#904: Богдан МАЗНЯТА-  

Тук не сме, за да се взаимно заяждаме (никой от нас не е съвършен, и ХУЛИТЕЛИ ставаме пред Никола Методиев дето няма МОНАШЕСКО ИМЕ), драгий Богдане милозливий наш хрисим пред Фюрера. Недей да се нахвърляш срещу коментатори (със свобода на словото и мисълта) персонализирано и извън целта.

Тук сме за да си кажем правицата ИСТИНАТА  по темата за Н. "В. П." мутрополита. Ако имаше нещо неИСТИНно да беше казал.

От заМАЗване, подМАЗване дотам са я докарали Светата Б.П. Църква =доста оМАЗАНА, та населението я загърби, та те драпат на всяко ОФИЦИАЛНО ДЪРЖАВНО МЕРОПРИЯТИЕ да се изперчат отпред нахалниците, сякаш евреите и др. са боклук (мъчаливото мнозинство данъкоплатци може да са аГНОСТици дето нямат ВЯРА на каквото им разправя Аятоллахът -72 девственици, дрън-дрън за ПРАВОверните. ЛЪЖЕ! КРАДЕ!).

Не че не си прав де, ама си прав за СЕБЕ си; пък и ободрен и подскоклив сякаш; за да ти се проясни я сега иди да си пийнеш ОЩЕ ЕДНО УСПОКОИТЕЛНО ХАПЧЕ.

Пане

#907

2016-09-11 20:49

Нека сме хулители, че и по лощо, но не искаме повече архонти, "почетни граждани" - бивши доносници, а достойни пастири и паството им на заколение. Писна ни и доста мълчахме. Сега поне ще говорим. Няма да се крият зад Христа престъпни и неморални действия! Докога да търпим? Ами вие оставихте разбойници да ни ограбят, направихте ги архонти, сега и хулители ще ни наричате.

НЕЗИБЛЕМО беше, ЗИБЛЕМО стана

#908 Re: НЕЗИБЛЕМО беше

2016-09-12 13:34

До драгия Василия Друмевича:  НЕЗИБЛЕМА е русизъм   #901: -  

"НЕЗИБЛЕМА" (рус. непоклатима) ако е била по времето на Василия Друмевича, сега с усилията на още по-новите съветски деятели православието става все по-ЗИБЛЕМО. Ето отцепихме се от основното, майчиното, ВИЗАНТИЙСКОТО вселенско православие, за да се присламчим слугински към селяндурското, провинциалното, сибирското, което ни се явява ДЪЩЕРНО и послушнически трябваше да ни следва както с азбуката. Ама пусти сребърници...

Но това е друга тема, с "ВисокоПреосвещенства" като Никола Методиев (монашеско име защо няма тоя?) пък ако се представя църквата, както с покойния Варненски с неговия Линколн, с Бачковския хормонален игумен Борис дето офейка към Сейшелите щото обичал яхти освен блондинки - закъде си мислят са се засилили? Американският продавач (КУЛТУРА 2633)? Или им е по-изгодничко така, без паство, ама със Нотариални актове и седалки до Държавата, сякаш идеологическото ПолитБюро?

Хирургът = ХУЛИТЕЛ

#909 ДО БУЛЯ БОГДАНИЦА Re:

2016-09-12 13:49

ДО   #904: БогданОВАТА -  

Хирургът, който вижда и поставя диагноза АПЕНДИЦИТ и вади ножа е "ХУЛИТЕЛ". Лош. Долен. ДолО.

Психиатърът, който вижда пациент, който Е ХВАНАЛ ГОСПОД ЗА ШЛИФЕРА,  който каквото глаголи било БОЖИЕТО СЛОВО до запетайката -пряко ототГоре!-  а пък срамежливо се стеснява да сложи ДИАГНОЗАТА очевидна и за селския фелдшер, то той не е ХУЛИТЕЛ, той е хубав, НАШ човек. Въцърковен. Гордост за нашенската Психиатрия. Тиквен Медал ЕРМ.

Продавачът на АрхонтЛЪЦИ, на ЕРМове, и на чужди черешови градини узрели за реколта Никола М. С. да си върви към манастира, както си му е реда (ама не към САН КИРИКО, там Залцбург има да се произнесе) или към болнично ЛЕЧЕНИЕ, което би било по-хуманно към Фюрера.

 

до ГОРАН БЛАГОЕВ, София

#910 Re: ДО ГОРАН БЛАГОЕВ: молин за съдействие

2016-09-26 11:56

#869: ДО ГОРАН БЛАГОЕВ В СТОЛИЦАТА - ДО ГОРАН БЛАГОЕВ: РАЗИГРАВАТ "ПЕТИЦИЙКИ" ЗА ПОДКУП 

 Както и други се опасяват, с наближаване края на септември петицията предстои да се връчи на синода САМО ВЪРХУ ХАРТИЯ  (което било "действителната" петиция, а ние като не сме "от махлата" Асеновград сякаш не сме хора).

Молим Горан Благоев като достоен НЕУТРАЛЕН ОБЩЕСТВЕН ДЕЯТЕЛ да бъде любезен да намери начин ВЪПРЕКИ СПЪНКИТЕ КОИТО МУ ПРАВЯТ ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ АРХОНТЕСИ да внесе на вниманието на Негово Светейшество цялостната петиция като ОТ ДВАДЕСЕТ И ПЪРВИ ВЕК включително критичните плюс похвални становища в коментари.

Поколения ще му бъдат благодарни.


Гост

#911

2016-09-29 08:32

Кажете някой какво общо има двуглавия орел, навсякъде го слагат напоследък като символ , със Иисуса Христа?  Но той е само някой символ през някое време, нали? По ирония на нещата, този символ  все се слага  върху касичките.

Византия, втори, трети Рим? Що не ни оставите на мира със геополитически амбиции на някои рускошипящи племена?

 

 


Гост

#912 Re:

2016-09-29 13:25

#911: -  

 Не е това. В Евангелието Господ казва:"Където е трупът там ще се съберат орлите". Лука 17:37. Както орлите кръжат високо в небето и се виждат добре отдалеч, така ще се види от всички Второто пришествие на Господ Исус Христос.

не е това, а онова

#913 Re: Re:

2016-10-01 15:54

#912: - Re:  

 не било това било онова. -  някой друг разцентрован няма ли да ни струпа цитати без никаква връзка с темата на цялата петиция?

ДО 912: ЕВАНГЕЛИСТИ

#914 Re: Re:

2016-10-02 11:04

#912: - Re:  до 912

 ЕВАНГЕЛИЯТА СА ПИСАНИ ОТ ЕВАНГЕЛИСТИ,   един от които е Лука.

смеещ се

#915 Митрополит Николай ще бие камбаните в прослава на Бойко Борисов

2016-10-03 18:28

Митрополит Николай ще бие камбаните в прослава на Бойко Борисов

http://www.mediapool.bg/

ХАЙЛ, Николай!

#917 зийг хайл! Re: хайдеееее,започва се пак!

2016-10-04 10:24

#916: Тц...тц! - хайдеееее,започва се пак! 

 Фюрерчето ша на поведе да завземеме и Ислямсхата Даржава, ура! Зийг ХАЙЛ!

ЗА КОГО БИЯТ КАМБАНИТЕ?

#918 Re: Митрополит Николай ще бие камбаните в прослава на Бойко Борисов

2016-10-04 16:36

#915: смеещ се - Митрополит Николай ще бие камбаните в прослава на Бойко Борисов 

 ЗА КОГО БИЯТ КАМБАНИТЕ? „Пловдивският владика Николай бие камбаните за прослава на премиера Бойко Борисов и правителството. Тържественият звън кънтя днес от всички църкви на територията на пловдивската епархия. Причината е, че правителството е финансирало пловдивската митрополия, за да закупи родната къща на екзарх Стефан в Смолян.” Не камбани, главата си ще думка Николай, щом е за пари и разкош! Защо правителството дава хабни пари на митрополията – нима Българската православна църква е бедна? Пращи от пари, но постоянно скубе държавата. Само преди две години Борисов подари на Николай архитектурния комплекс „ Свети Кирик”, оценяван от специалистите за 25 милиона! През 1982 година този уж манастир е бил развалина, камънак и змиярник. Архитектите трошат луди пари, за да си направят своя база. Но през 2008 година дядо Николай, подстрекаван от Георги Гергов, поведе битка за неговото връщане. Гергов ламти тази архитектурна перла да украси короната на неговата икономическа империя. Той щял да храни монахините, но премълчава, че ще лапне хотелската и ресторантската част. Трънки! С Борисов го свързва трайно приятелство, още когато Николай е бил в София. Отгърнете дневника на Кеворкян – през ден той пише: днес обядвахме с епископ Николай и Бойко Борисов / тогава главен секретар на МВР!/, днес вечеряхме с епископа и Б.Б. – приятни дни, нали? На 37 години стана владика – чудо невиждано, не без натиска на Борисов. Сега, ако Б.Б. е още на власт, ще го направи патриарх – не случайно избраха болнавия Неофит да му топли стола. Освен това бащата на Николай е бил заместник-командир на Червените барети при социализма и от там се знаят с Б.Б. За щедрите подаръци, които му прави Борисов, не камбани, ами главата си ще блъска в кубетата Николай! Ако си спомняте, той нареди да бият камбаните в Пловдив и за един друг Николай – Барековия, когато се жени, сякаш се жени българският цар! Но- каквато светската, такава ни е и духовната власт!

 

Стефан Северин


Гост

#919

2016-10-04 23:09

Моля тази петиция като няма да се връчва на никого , да се закрие.


Гост

#920

2016-10-05 07:25

 поредна подигравка с хората?

петицията остава

#921 Re: до. # 919.

2016-10-05 10:12

#919: -  

 Тъй, тъй, винаги се дочуват гласчетата на митрополийските машинописки,  които оредпочитат. ПЕТИЦИЯ ДА НЯМА. Обаче дали и в какъв. "Подобрен" вид ще се връчи,  работата е там, че качена в Интернета веднаж,  тя стои, ФАКТ е. За спомен. За сведение на поколенията.

 

 

 

 

 

МИТРА НА МУТРА

#922 Re: Re: Митрополит Николай ще бие камбаните в прослава на Бойко Борисов

2016-10-05 10:27

НИКАКЪВ ДУХОВНИК НЕ Е Н.М.С.,  А Е. СВЕТСКИ  ГЕШЕФТАР. И.  ДАЛАВЕРАДЖИЯ,  ПРОСТО ПОРЕДНАТА. МУТРА,  СУРАТ,  КОЙТО Е ДОКОПАЛ   МИТРАТА. "насмерть". както казват съветските господари  и докато не вкарат в хендека  БПЦто и приватизират Казино Невски няма да мирясат. Стефан каквото написа, косите настръхват. Последните неразграбени и неосквернени светини ще плячкоса този комунистически дзвер и хавери ...

!!!

#923 Поредния митрополитски резил с камбаните!

2016-10-06 13:19

ФАКТ!

#924 Re: Петицията е факт и ще се връчва!

2016-10-06 13:22

#919: -  

 Какви са тия митрополитски мераци?Петицията е не само ФАКТ,но е и описание на митрополитските резили на "митрополит "Николай!Колкото и да се иска на някой да я няма,тя е не само ФАКТ ,но и ОПИСАНИЕ.

dpyz

#925

2016-10-08 18:46

Кога ще се внесе петицията при Патриарха и ще се внася ли изобщо?