Митрополит Николай - пред църковен съд

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Митрополит Николай - пред църковен съд

ЛЪЖЕШ, ПОПАДИО

#826 КЪМ № 822 =НЕ!= Re: Re: Към № 737 = ПОМОГНЕТЕ! Re: Има и друг изгонен от храма!

2016-07-25 14:57

КЪМ  #822: НЕ!   - Re: Към № 737 = ПОМОГНЕТЕ! Re: Има и друг изгонен от храма! 

 Не, попадио, лъжеш,  че "Казал е никой да не причастява влюбената..." когато другият цитат рзобличава, че е казал "С ВЛАСТТА ДАДЕНА МИ ОТ БОГА..." КОЕТО Е КОЩУНСТВО, всички знаем #КОЙ  МУ ДАДЕ каквото там ...  Та:

1.Той ЛЪЖЕ верующите за някакви несъществуващи противоуставни  "ВЛАСТИ" които Он обладава, хаха.

2. Никой свещеник НЯМА ПРАВО ДА СЕ ПОДЧИНИ НА САТАНИНСКО РАЗПОРЕЖДАНЕ И ДА ОТКАЖЕ ОПРОЩЕНИЕ И ПРИЧАСТИЕ  на разкайваща се изповядала се грешница = това представлява самият СМИСЪЛ НА ХРИСТИЯНСТВОТО.

3. Щял да го разпопи ли? А? "Което си било в РЕДА НА НЕЩАТА" ли? А? Ми ти изплю камъчето = за да си запазят хляба насущний поповете са застрашени от ЗАПЛАХИ = и това следва да се знае от синода, ЧЕ ДА РАЗПОПЯТ НЕГО, РАЗПОПВАЧА!

4. Българският поп си знае работата, няма нужда от МУТРО-ПОЛИТ-комисар

!!!

#827 Re: КЪМ № 822 =НЕ!= Re: Re: Към № 737 = ПОМОГНЕТЕ! Re: Има и друг изгонен от храма!

2016-07-25 16:01

#826: ЛЪЖЕШ, ПОПАДИО - КЪМ № 822 =НЕ!= Re: Re: Към № 737 = ПОМОГНЕТЕ! Re: Има и друг изгонен от храма! 

 Не знам кой сте и какъв сте,но някак си коментарите ви са много странни .Заядлив ли сте,атеист ли сте,подигравач ли сте,не знам и не ме интересува,но след като искате да кажете нещо тук,кажете /напишете го по-възпитано.

Заядливи сме тук, до гуша ни дойде

#828 до # 827 Re: Re: КЪМ № 822 =НЕ!= Re: Re: Към № 737 = ПОМОГНЕТЕ! Re: Има и друг изгонен от храма!

2016-07-25 19:44

ДО #827:с удивителните = !!! - Re: КЪМ № 822 =НЕ!= Re: Re: Към № 737 = ПОМОГНЕТЕ! Re: Има и друг изгонен от храма! 

 Може и заядлива да ви изглеждам - така както и мнозина тук събрали се с критики към един недостоен йерарх. Радостното е, че нямате никакви възражения по СЪЩЕСТВОТО на написаното, а само че ви се виждало "странно" или "невъзпитано". А 7те години домашно възпитание не му ли липсват повечето на Сина на Баретата, Номенклатурния мазен  "верующ" със злия стъклен поглед, който РАЗПОПВАЛ нашите верни духовници?

От това по-благопристойно не умея да се изразявам по тази тема, оплачете се на цензуриращите.

сем.Василеви

#829 И ние също сме възмутени от действията на митрополит Николай!!!!

2016-07-28 07:38

Хванахме се за главата,прочитайки коментарите тук.Някой неща знаехме и също сме се възмущавали от тях,но тук ни светнахте за още много непристойни и направо отвратителни действия на митрополит Николай.Наистина каузата ви е достойна и заставаме зад нея.Недопустимо е един висш духовник да се държи по този начин и така да общува с миряни и институции и да дава такъв лош пример на хората.Неговото отстраняване от този пост ще донесе спокойствие в епархията и БПЦ!!!И както се казва НЕДОСТОЕН и от нас!

Накърнена от поведението му

#830 Re: И ние също сме възмутени от действията на митрополит Николай!!!!

2016-07-28 19:58

много сме

#831 Re: Re: И ние също сме възмутени от действията на митрополит Николай!!!!

2016-07-28 21:42

#830: Накърнена от поведението му - Re: И ние също сме възмутени от действията на митрополит Николай!!!! 

 Много сме......разочарованието и възмущението е голямо,защото злобата на митрополита е огромна.......

Росен Г.

#832 "Дяволът не иска да има храмове"

2016-07-29 20:49

"Дяволът не иска да има храмове",каза митрополит Николай в словото си за храмовия празник на църквата "Свети Висарион Смоленски" в Смолян.Отнася се и за него,защото допусна разрушаването на храма в Чероноземен.А сега вие се сетете какво е той,съгласно неговите думи.

Точно, Росене

#833 Re: "Дяволът не иска да има храмове"

2016-07-30 15:05

#832: Росен Г. - "Дяволът не иска да има храмове" 

 Росен много точно уцели каквото се чудим тук ототдавна: дали е просто Злобар Н.В.П.  (но пък истински верующи християни има, които са си злобари); дали е преструващ се Атеист който театралничи с няколко лесно назубрени клишета (докато Фюрерства и ДУХОВНИЧЕСКИ се "замогва" против обетите монашески); дали пък най-вероятно прикрива рогца и копитца под МИТРА ВЪРХУ МУТРА.

Тъкмо това последното сякаш е най-вярното и според Р. Г., № 832: "...А сега вие се сетете какво е той,съгласно неговите думи..." Сиреч който се интересува от църкви само да ги ЗАГРАБИ  (САН КИРИКО) наготово, а столетниците ги съсипва (Св. Георги на връх Празника) или още по-лошо, осквернява (Света Марина).

И нещо друго ни подсказва Р. Г. № 832: ОТКЪДЕ ПО–ТОЧНО Н.В.П.  ЗНАЕ С ТАКАВА СИГУРНОСТ, ЧЕ  "..."Дяволът не иска да има храмове",каза митрополит Николай в словото си..."  ПИТАМ АЗ?  МНОГОЗНАЙНИКЪТ? Досега психиатрите ни намекваха, че още на млади годинки той "хванал дядо Боже за шлифера";  а пък  след като БКП го възцари в Пловдив той се перчеше, че имал с дядо Боже прЕка тАлАфонна връзка и че к'вото кажел Той - това е Божието слово, ама СЕГА АКО СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ТЕ СИ СЕ ЗНАЯТ С ДЯВОЛА и се цитират и че той служи Дяволу като Предстоятел, то ... Не ли?

Едно - друго - трето както и да е, но сигурното е, че не е истински български ХРИСТИЯНИН. Няма простите християнски добродетели като всяка почтена махленка. Както и че не е никакво "дядо". Менте открай докрай.

Ако е успял да поведе неколцина последователи, то е разколническа Секта, не е нашата Църква. А че се опитва да сплашва всички останали - ами естествено, само дето не сме толкова плашливи в Пловдив ...

От 233 -та!

#834 Re: Re: "Дяволът не иска да има храмове"

2016-07-30 20:54

#833: Точно, Росене - Re: "Дяволът не иска да има храмове" 

 Ще оплаши гаргите,хаха!Само да знае колко го мразят свещениците от епархията,лошо ще му стане.Не знам някой да го обича,ама няма как ...........за сега.Всяко робство си има край.............


Гост

#835 баба Пена-певицата

2016-07-31 04:29

А бе няма ли да го отсвирим този Николай и да му дадем пътя да си ходи вече?

АНОНИМНА АНКЕТА

#836 ДО 835 =Re: Re: Re: "Дяволът не иска да има храмове"

2016-07-31 14:49

ДО   =   #834: От 233 -та! - Re: Re: "Дяволът не иска да има храмове"  === казваш "да знае колко го мразят свещениците от епархията..."

Като каза  "...да знае колко го мразят свещениците от епархията..."  та:

Мярна се една идея за анонимна задължителна анкета от синода на всичките 222? 233? свещеници, подписали в подкрепа на Н.В.П. и ПРОТИВ КОЛЕГАТА СИ о. Тодор съдържаща 3-4 кратки въпроси за ДА/НЕ прост отговор с ченгелче. На подпечатано сгънато на 4 листче за всекиго. С прости раздадени служебни моливчета (за спомен). Дали са подписвали по СЪВЕСТ, дали по ПРИНУДА.

Още по-важно би било да се анкетират не само подписвалите против о. Тодор, а направо ВСИЧКИ свещеници в епархията. За да стане ясна ИСТИНАТА  ДОСТОЕН  ли е този йерарах тронясан върху клира.

Ако синодът се изобщо интересува от Истината, която ужким САМО ТЕ ЗНАЯТ и отстояват, а не са заети само със задни мисли, византийско интригантство и Нотариален алъш-вериш (кой ги направи от СЪДЪРЖАТЕЛИ-ПРИТЕЖАТЕЛИ, "президентът" ли? А ние, нас, НАРОДЪТ попита ли ни някой? Дето с пот на челото нашите деди градиха за нашите внуци, а не за ... Посредниците).

Независимо дали в средновековните канони съществува такава процедура, сега сме 2016!

П.В.

#837 Re: ДО 835 =Re: Re: Re: "Дяволът не иска да има храмове"

2016-07-31 21:55

#836: АНОНИМНА АНКЕТА - ДО 835 =Re: Re: Re: "Дяволът не иска да има храмове" 

 Аха!Гарван гарвану....нали знаете?Щом Патриарха трае до сега явно и той има мръсни ризи и го е страх Николайчо да не му ги покаже.Всички са така осрани / с извинение /,че ги е страх да кажат нещо за някого,защото така ще се размирише Нета,че ум ще ви зайде.По делата ще ги познаете......няма някой достатъчно истински и достоен,за да застане на позицията на истината и народа.А и защо елиминираха т.н. Свещенически съюз?Може ли гилдия без синдикат?Защото ги е страх да не излезе някое протестче против т.н.църковна власт,затова.Но ние няма да се отказваме.Важното е,че е прецедент настоящата петиция,защото няма такова масово недоволство срещу митрополит до сега не е имало.Тя е и един своеобразен народен глас "НЕДОСТОЕН",който не може /не би трябвало според каноните да разреши Николай да стане патриарх.

П.В. добре обобщава

#838 ОТ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ = Re: Re: ДО 835 =Re: Re: Re: "Дяволът не иска да има храмове"

2016-08-01 13:34

КЪМ  #837: П.В. - Re: ДО 835 =Re: Re: Re: "Дяволът не иска да има храмове"  = ОТ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ

 Отдавна витае подозрението, че са ОТ ЕДИН  ДОЛ  ДРЕНКИ  всичките "монаси" из високите равнища в БП, само че другите са по-хитроумни и по-лицемерни *), докато пловдивското ПЕРКО е по-некадърен актьор и му пада маската и му лъсват рогцата под митрата.

Че "гарван гарвану ..." добре обобщи П.В.

КРИВОсъдие на КРИВОславие ОКО НЕ ВАДИ, както се мярна във връзка със САН КИРИКО, заграбен от архитектите, САБ.

Откъдето лесно се замисляме  -но не искаме ТУК ДА СЕ ОТПЛЕСВАМЕ-  защо БП реши да се отцепи от Вселенското (ВИЗАНТИЙСКОТО) Православие (-майка-) и се прилепи към АЗИАТСКОТО, дъщерното, провинциалното, селяндурското, което беше редно да ни следва както в азбуката и т.н. = ЗАЩОТО ДА КОЛИШ-БЕСИШ КАТО СРЕДНОВЕКОВЕН ФЕОДАЛ НИКЪДЕ ПО СВЕТА НЕ СЕ ДОПУСКА В 2016.

АВТОГОЛ.

Андрешко трева не пасе  'щото, ваше ниЗко преосвещенство, след като се е върнал от гурбетите

-------------------

*) Циркулираше видео-клип с Търновския, който изнудва ТВ-екип за 40 хиляди, ако искат интервю (будалите); а и друг видео-клип с Борис Бачковския игумен  -почти въдворен за Варненски владика след като здравенякът Кирил бе отстранен-  който й подсказва: " ... с езичето, ма, ох, давай...". Само дето варненци се оказаха по-окумуш от пловдивчаните.

Милиончета ТВЪРДА от продажбата на Св. Иван Рилски във Вашингтон (“Тази черква не е ваша. Тя е на Светия синод. Вие колко пари сте дали за нея? Съберете си пари и си постройте ваша черква!” - сведочи Владо Левчев в kultura.bg/bg/article/view/18310) вероятно са ловко осчетоводени да не личи дали не са почти в портмонето на Н.В.П. Американския ... но да ПРОТИВОПОСТАВИШ  СИНОДА  НА  ПАСТВОТО Е СЪЩО

АВТОГОЛ.

Иванела С.

#839 Друго мнение!

2016-08-02 08:09

Оз мисля,че негово Светейшество няма да остави нещата така.Митрополит Николай събра вече доста негативи и то сериозни и нищо чудно той да отиде при Дионисий да си правят компания.Патриарха не е за подценяване и нека му имаме доверие.

Лазар

#840

2016-08-02 12:21

Из "Еретик или мъченик?"

Как сега да изразим съчувствие към жестокото убийство на католическия свещеник? Нали най-важното беше на Събора да се прогласи, че Католическата църква не е Църква и е гибелно да се влиза в каквото и да е общение с католици. Тяхното допускане дори до Събора като наблюдатели беше проблем. След като Католическата църква не е Църква, то и отец Жак не може да е свещеник, то и ние трябва да подминем варварството с мълчание.

Знаем, че мъченическата кръв умива много грехове, дори греха на отстъпничеството, приема се, че дори и ако некръстен бъде погубен за вярата, той бива причислен към мъчениците, защото се счита, че е кръстен в собствената си кръв.

Смъртта на 86-годишния отец Жак потресе всички ни. Да служиш 59 години пред олтара и да бъдеш заклан пред същия този олтар е нещо, което християнското съзнание трудно може да поеме. Имахме нужда от помощ, от напътствие, от подкрепа, от утеха.

Мълчанието на нашата Църква тежи, тежи на всички ни.

Ангел

#841 Re: Какво общо има този коментар с тази петиция?

2016-08-02 12:28

#840: Лазар -  

 случва се да се обърка човек......тази петиция не е за събора,Лазаре!


Гост

#842 Re: Re: Какво общо има този коментар с тази петиция?

2016-08-02 12:35

#841: Ангел - Re: Какво общо има този коментар с тази петиция? 

 Тази петиция не е ли до синода на БПЦ?

Човек като се обръща към някого, да знае с кого има работа и какво може да очаква...

за "дядо" НИКОЛАЙ -преди да навърши "пълнолетие"

#843 Тази Петиция е ПОИМЕННА

2016-08-02 13:08

Тази Петиция е поименна за "дядо"  Николай и наистина нека се придържаме към ТЕМАТА и да не обременяваме по обем за  който ще я чете и ще я обмисля и решава. Преди то да е навършило "пълнолетие" за БЯЛО БУЛО, че може да стане страшно. Дано Негово Светейшество  -както Иванела С. е уверена-  се отнесе СЕРИОЗНО към Глас Народен. А че от дума на дума възникват коментари и настрани от "мишената" не е за чудене и показва, че проблем има не само един ...


Гост

#844

2016-08-02 19:32

Лъже-митрополит Николай страда от няколко заболявания сред които е тежка форма на параноидна шизофрения, поради която изпада в светли и тъмни периоди. Мястото му е в лудницата, където е лежа два пъти. Копие от епикризата му има Врачанския Калиник, Сливенския Йоаникий и още няколко митрополита. Николай разсипа епархията с грандоманията, властолюбието и сребролюбието си. Вярва си и се даржи като патриарх, но по-вероятно е вместо с бяло було да го видим в бяла риза с много дълги ръкави. Бог да бъде милостив към него.

Гост

#845

2016-08-03 11:16

Време е Църквата да стане ЦЪРКВА за народа Православен Български! А не подлога на чужди интереси и майцепродавци!
Посещавам храмовете рядко,защото НЕ считам ,че църквата е ВОДИТЕЛ, ИЗРАЗИТЕЛ и ЗАГРИЖЕНА за бедният народ!
БЕЗ БОГОМОЛЦИ ОК

#846 БЕЗ НАВЛЕЦИ И БОГОМОЛЦИ Re:

2016-08-03 13:59

МНОГО РАДОСТНО  ЗА  ПРИТЕЖАТЕЛИТЕ, ХаХа!  #845: -  

 "...Посещавам храмовете рядко,защото ..."  -  което е много  изгодно за жреците, докопали Нотариалните Актове (досега векове нямаха Нот. Акт, кой ще им отнеме църковното...?) за да въртят безкрайни изгодни Магии вместо да обслужват някакъв си Народец, щом ги направихме от временни (както всички нас на тоя свят до ВИДОВДЕН)  СЪДЪРЖАТЕЛИ ->>> ПРИТЕЖАТЕЛИ.


Гост

#847 Re: 90 богомолци направиха бдение пред рухналия храм в Черноземен!

2016-08-03 19:59

#804: ! - 90 богомолци направиха бдение пред рухналия храм в Черноземен! 

 Моля,помагайте ни!Подписвайте петицията и на хартиен носител,за да я представим пред патриарха в края на лятото!

Коректор!

#848 Re: Re: Re: Какво общо има този коментар с тази петиция?

2016-08-03 20:00

#842: - Re: Re: Какво общо има този коментар с тази петиция? 

 Да,до Синода е,но си има тема.Не може тук да се пише за какво ли не.Хайде сега да не се правим на интересни.

Чудя се!

#849 Re:

2016-08-03 20:02

#845: -  

 Като посещавате църквата рядко какъв християнин сте и какво ви доведе до петицията?Ей,много странни хора има.Уж така,пък иначе.

???

#850 Re: Re: 90 богомолци направиха бдение пред рухналия храм в Черноземен!

2016-08-03 20:04