Митрополит Николай - пред църковен съд

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Митрополит Николай - пред църковен съд


Гост

#776 Re: НА АГЕНТ № 763: Re: ГЛАВНА ИКУМЕНИСТКА НА ЗАПАДНА РУМЕЛИЯ

2016-07-22 20:09

#775: ГОРДА ИКУМЕНИСТКА - НА АГЕНТ № 763: Re: ГЛАВНА ИКУМЕНИСТКА НА ЗАПАДНА РУМЕЛИЯ 

За сега нашият Синод не се е изказал за проведения Събор, така че е рано да се говори за разцепление в Църквата.

По отношение на разколите, имаме си жив старостилен разкол, както и опит с бившия алтернативен Синод, който не си е извадил поука - негова си работа. Но който прави разкол наистина да внимава, не кой знае колко задълбочени занимания с история налагат извода, че протестиращи от всякакъв вид обикновено биват използвани от хора за целите на тези хора, а не за собствените им цели.

ИКУМЕНИСТИ ДО № 763

#777 ИКУМЕНИСТИ СМЕ, И ОЩЕ ИДВАТ

2016-07-22 20:09

"...Не вярвайте на светските медии, нямат хал-хабер. Сайтът Двери са икуменисти, Горан Благоев също, той и не си подготвя добре домашното, често пъти много греши в предаванията си, не знам дали се изповядва и черкува някъде, не сме го видели...."

БРЕЙ, ГОЛЯМ ПОЛИТКОМИСАР, ГЛАВНО З.К.П.Ч. И ЧЕКИСТ  -  ЩОМ "НЕ СМЕ ГО ВИДЕЛИ", ЩОМ НЕ Е НАШ ПОСЛУШНИК, ЩОМ НЕ Е ВЪЦЪРКОВЕН ПОД МОЯ ЧЕХЪЛ, ЗНАЧИ НЕ Е ЧИТАВ. БРЕ, БРЕ.

ПОПАДИО: АКО ГОРАН И КАЛИН И ДВЕРИ И БНТ СА "ИКУМЕНИСТИ" - ТО ТОВА ЗВУЧИ ГОРДО! ТО ТОГАВА ВСИЧКИ СТАВАМЕ ИКУМЕНИСТИ, ДОКАТО ВИЙ СИ ЗАВЛАДЕЙТЕ И УСТРОЙТЕ В КРИПТАТА "КАЗИНО НЕВСКИ"


Гост

#778

2016-07-22 20:15

Горан често пъти не проучва достатъчно, за Калин имам по-малко наблюдения, но е на хранилка към определена фондация. И двамата може да имат някакви качества и заслуги. Нещата в този живот не са само черни или бели. Същото важи и за сайта Двери, дори и за г-жа Десислава Панайотова.

(Нямам нищо общо с попадиите, за сведение, може би ще ви разочаровам.) По принцип звателен падеж от Попадия е Попадийо (между две гласни се използва й, а не ь).

 

ПОЯСНЕНИЕ !

#779 Re: Re: НА АГЕНТ № 763: Re: Тази петиция не е за икоменизъм и разколи!

2016-07-22 20:20

#776: - Re: НА АГЕНТ № 763: Re: ГЛАВНА ИКУМЕНИСТКА НА ЗАПАДНА РУМЕЛИЯ 

 Добре,чухме те.А сега иди си направи петиция и там пиши за икуменизъм и разколи!Разбра ,нали?А,така!


Гост

#780 Re: ИКУМЕНИСТИ СМЕ, И ОЩЕ ИДВАТ

2016-07-22 21:18

#777: ИКУМЕНИСТИ ДО № 763 - ИКУМЕНИСТИ СМЕ, И ОЩЕ ИДВАТ 

Всеки може да провери темата за връзката между икуменизъм - масонство - Вселенска патриаршия в интернет.  Относно "майката Вселенска патриаршия", от която сме се били отклонили, по принцип терминът Вселенски патриарх е бил измислен, за да контрира претенциите на Римския папа за върховна власт над Църквата, и самият той е неправилен. Църквата е съборна, патриарсите са равни, но по чест се подреждат различно, Вселенският патриарх може само да претендира, че е пръв между равни, но и това е спорно. Римският патриарх (папа) е бил пръв по чест, когато Рим е бил столица, после Константинопол е станал столица, но отдавна не е. Повече няма да коментирам темата, защото и на мен ми идва в повече, освен ако някой не я повдигне отново. Очевидно е отвъд обхвата и компетенциите на тази петиция.

!!!

#781 Re: Re:Разбра човекът!

2016-07-22 21:55

#780: - Re: ИКУМЕНИСТИ СМЕ, И ОЩЕ ИДВАТ 

 Аааа,разбра,че мястото не ти е тука,браво!

Човещинка!

#782 Re: Re: Re:Разбра човекът!

2016-07-23 07:25

#781: !!! - Re: Re:Разбра човекът! 

 Объркал се е човекът!На всеки може да се случи.

НЕДОСТОЕН!

#783 Поредната интрига с митрополита!

2016-07-23 07:28

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5665252

Рушащ се храм в пловдивско село скара местната власт и митрополията

 

!!!
Гост

#784 Дядо Николай отказал пари за ремонт, видял му се скъп

2016-07-23 07:31

http://www.politika.bg/article?id=47613

Вековна църква потъна в руини

Проекта е скъп значи.А колата на митрополита,одеждите,часовника не са скъпи?

„Защо на пода трябвало да има мрамор, а не гранитогрес, след като гранитогресът бил по-евтин. Ами, защото Министерството на културата така ни задължава. Или защо дървеният материал струвал еди колко си, а всъщност цената му била наполовина. Ами, защото ако са чели проекта – там си пише, че цената е с разходите за труд, но никой от митрополията не си е дал труда да прочете проекта. Те просто бяха решили, че ще откажат да подпишат и толкова. И то при положение, че не общината бе бенефициент, а църковното настоятелство. Парите щяха да си ги получат по тяхна банкова сметка”.

Кметицата на селото Тоня Христозова

!!!

#785 Re: Поредната интрига с митрополита!

2016-07-23 07:39

#783: НЕДОСТОЕН! - Поредната интрига с митрополита! 

 Тапетко е цар на интригите,защото ако има как ще измести от мястото и Господ!

Срамна история!

#786 Никой не пожела да купи ролекса на пловдивския митрополит Николай

2016-07-23 07:42

Мария Ганджулова

#787 Срамувам се заради митрополит Николай!

2016-07-23 08:36

Ох,ох,в толкова много неща се е забъркал този човек,че чак се срамувам,че съм християнка.И като чета и предпочитам нещата в публикациите,явно това е един много проблемен митрополит,който петни БПЦ.Никаква коректност,любов,дипломатичност в действията му и много гордост и самомнение.....много лукс и каприз.!Разбирам недоволните и заставам на тяхна страна и казвам и аз "Недостоен".Жалко,че е допуснато такъв лош човек да стигне до това място и то по незаконен начин.Значи положението в БПЦ е много зле.

Вярвам на Негово Светейшество и силно се надявам той да вземе спешни мерки за отстраняването му.Това ще го издигне в очите на вярващите,а митрополита просто ще отиде да спасява душата си в някой манастир.Тогава ще има правда!На всички тук пожелавам здраве и сили за отстояване на благородната позиция,с която сте се заели.

 


Гост

#788

2016-07-23 11:25

За св. Кирик и Юлита има писания из нета, че е масонско средище, храмът първоначално е строен от рицари-темплиери, за което има останали видими знаци

Кликнете тук

Под статия пък намерих коментар от Посветен Адепт:

Кликнете тук

Много сте тъпи това списовачите на Марица ! Как ще се "разчисти" нещо като тази Църква, строена специално за Масонски храм и от Масони-Тамплиери с всичките му Арегалии на Масонството...!? Под самия Храм има специална Катакомба с кладенец и Тамплиерски Олтар , където до съвсем скоро се провеждаха Нашите Светая-Светих Ритуали от най-висока степен...!!! О.о.о безумци ! Нацепихте се точно ... в/у АНТИХРИСТА..., както обичате да назовавате Най-Висшия Ни Просветлен-Пръскащ Височайша Светлина...!!!

Списание Тема пък пише

Кликнете тук

През 1992 г. на Боровец югославската ложа внася светлина и така се възстановява Великата ложа на България. Две години по-късно се провежда I Велик събор на Великата ложа на България в манастира „Св. Кирик" край Пловдив.

 

Този пък, който пише тук за този манастир постоянно, прави копи-пейст на стари коментари под статии по темата и пише нови с подобно съдържание и в същия стил. Това което се разиграва около този манастир изглежда не е случайно.

!!!

#789 Re: Не се учудвам!

2016-07-23 11:50

#788: -  

 Ами то до къде може да ни доведе митрополит Николай,освен до интрига,разправия,конфликт и ....до масони и то под булото на вярата и привидната изрядност на службите.......вече нищо хубаво не очакваме от този човек.То се видя!"По делата им ще ги познаете",а не по приказките!


Гост

#790

2016-07-23 12:42

Не знам дали това най-добрата интерпретация. Ако е за въпрос, много ранни християнски храмове са строени върху стари езически храмове. Случвало се е и джамии да се преправят на църкви, както и църкви на джамии, както ви е известно.


Гост

#791 Re:

2016-07-23 15:29

#788: -  

 Ох, а тук пък пише, че Манджуков бил темплиер, но това било различно от масон, те не били скрити и били християни, което пък май противоречи на изнесеното по-горе

http://www.blitz.bg/news/article/47256

Иди че знай за какво става дума. Както знаем той е и архонт.

 

В Уикпедия за Манджуков пише

Комисията за разкриване на досиетата с Решение № 111 от 17.02.2010 г. обявява за първи път името му сред сътрудниците на Държавна сигурност, регистриран като ОРОН с псевдоним „Пампоров“ на 05.05.1982 г.[2]

Не знам много за Манджуков, но пък си спомних за Цв. Василев, че беше ктитор на Гигинския манастир, даже ликовете на него и жена му бяха зографисани, но по негова молба ги заличиха, понеже много се разбуниха духовете.

 

Все пак не изключвам и възможността масоните да са погнали митрополита?

НЕДОСТОЕН, с Мария Ганджулова

#792 Re: Срамувам се заради митрополит Николай!

2016-07-23 15:41

#787: Мария Ганджулова - Срамувам се заради митрополит Николай! 

 Зарадвах се на искреното и изчерпателно становище от Мария Ганджулова, благочестива и почтена българка с името си, и веднага се солидаризирам, че Н.В.П. "дядо" Н.М.С. е НЕДОСТОЕН, ПОЗОРИ и съсипва православието. И че вярвам Н. Светейшество и Синодът да поправят грубата, пакостна грешка  (както впрочем във Варна не успя да се въдвори чудовищната МУТРА Борис Бачковското игуменище).

Нека не се отплесваме и към ФАНТАСМАГОРИИ ЗА "МАСОНСТВОТО", гости   №№ 780 и 788 и 791 и дори 793 (вманиачени), което НЯМА ВРЪЗКА С НИЩО ОТ ТАЗИ ПЕТИЦИЯ. Вярвайте в таласъми ако щете и ги проучвайте до насита, НО НЕ ТУКА.

Казусът САН КИРИКО тук е просто илюстрация за патологична КЛЕПТОмания на един перко с диагнози. Независимо какви МАРСИАНЦИ го били основали - то си беше обори до 1987. Поне 3/4 от архитектурната колегия  =наброяваща 4000 глави=  искрено ненавиждат алчното "дядо" което окраде потта от челата им, за да тъне в греховен противоуставен РАЗКОШ, съблазни и горделивост; само че едвали ще се занимавят с нечистоплътната тема за кариерата на комунистическата БАРЕТА.


Гост

#793

2016-07-23 16:25

Интересен материал  http://blognarusi.blogspot.bg/2014/12/blog-post.html

Само че, щом масонството се бори срещу Църквата, защо ще пропусне да се възползва от положението на православни духовници в ложите! Нали масонската им клетва ги задължава в отношенията им към организация и към другите масони. Точно това е мотивацията да се въвлича Църквата в съучастие със структури, които са кооперирани с масонството, т.нар. ко-масонски организации – тамплиери, ротарианци (и паралелния им женски зонта-клуб), малтийци, „рицари от Асизи” и т.н.

Георги Петров

#794 Re: На 793

2016-07-23 16:53

#793: -  

 Ако искате да кажете,че митрополит Николай е масон,кажете го.Не е нужно да ни пращате линкове за масони,просто,защото обичате навярно да говорите за тях,ако това не е свързано с него,против когото е настоящата петиция.


Гост

#795

2016-07-23 18:38

По-горе бе посочено:

1. Както изглежда манастирът св. Кирик и Юлита представлява специален интерес за масоните и затова се вдига много врява около него

2. Манджуков, който е от обкръжението на митрополита, е в ко-масонска организация

От тук-нататък може да има само догадки. Например, Манджуков може да е ниско в йерархията и въобще да не разбира за какво става дума или обратното. Митрополитът може нарочно да е взел манастира от масоните и те да са го погнали. Може и друго да е. Не се знае.

А понеже тук някой хвалеше Горан Благоев, ето една статия, която направо го обвинява в провокация или недобросъвестност: Натиснете тук

Съветът ми към хората стартирали петицията е да се разграничат от всякакви съмнителни 'съмишленици', които ги компрометират в очите на църковните хора

ГЛЪТНИ ХАПЧЕТО, ciao!

#796 до № 795 Re:

2016-07-23 19:06

ДО  #795: - А? АЙДЕ  СТИГА ДЕ 

 A? ЦИТ.:  "...да не разбира за какво става дума или обратното. ... те да са го погнали. Може и друго да е. Не се знае..."

ЧЕ  "НЕ СЕ ЗНАЕ"  СТАНА КРИСТАЛНО ЯСНО, ТОЕСТ, ЧЕ  № 795  -И ПРЕДИШНИТЕ-  НИЩО НЕ ЗНАЕ И НАЙ ВЕЧЕ ЧЕ НЕ МУ Е ТУК МЯСТОТО.

СЛУЧАЯТ САН КИРИКО Е ПРЕСТЪПНО ЗАГРАБВАНЕ НА ЧУЖДО. КРАЖБА  ОТ ВЛАДИКАТА.

АПАРТАМЕНТИТЕ В КОМПЛЕКСИТЕ НЕ СА ВЪРХУ ТЯХНА ЗЕМЯ, А ОБЩИНСКА ИЛИ ДЪРЖАВНА, АМА СОБСТВЕНОСТТА Е НА СЕМЕЙСТВАТА, ПОСТРОИЛИ СГРАДИТЕ.

МАСОНИ ЛИ? Я СИ ИЗПИЙ ХАПЧЕТАТА И МИРЯСАЙ

Ааааааа!

#797 Re: На 795 Много мразя троянски коне!

2016-07-23 19:42

#795: -  

 Ти недей да даваш съвети!Като си направиш петиция прави,каквото знаеш!

Пламен Маринов

#800 Re: Ами като отказва парите-да се строят джамии

2016-07-24 06:20

#698: -  

 Ама защо все от бедните християни да се събират пари,когато има проекти за това,в случая и спечелен.Има много начини да се коригират нещата,но не са потърсени.Грехота е да се върнат такива пари и после шумно да се недоволства,че се строели джамии с такива пари.То излезе,че имамите са по-мъдри и по-оправни от имащия високо мнение за себе си митрополит Николай.Жалко,много жалко за това,което е направил Нека Бог го съди!