Митрополит Николай - пред църковен съд

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Митрополит Николай - пред църковен съд


Гост

#151

2016-06-08 19:22

Този Николай не знаем дали е наистина луд, но че е абсолютно вреден за БПЦ имаме и факти - подозираме че работи за руски и турски интереси...
Само кретен може да откаже парите от селската програма за Църквите в Исперихово, Козарско, Кричим, Розово и Бяга... Този кретен го направи...!?!

Гост

#152

2016-06-08 19:26

Крайно време е такива като него да не отвращават хората от БПЦ!!!

Гост

#153

2016-06-08 19:27

Защото ни писна от ченгета на комунистическата ДС, педераси, педофили и вся остальная попска сволочь, да мърсят БПЦ... А там има и много свестни хора...
Нина Амбарева (Светослав Ангелов)
Гост

#154

2016-06-08 19:45

Презвитерата вдовица на отец Димитър Амбарев е подписана от Светльо Ангелов - Портос с нейното изрично съгласие и настояване, поради невъзможност да се справи с електронната процедура за подпис - видео-запис със съгласието й - тук - https://www.youtube.com/watch?v=AMYjAaqxrEc&feature=youtu.be


Гост

#155

2016-06-08 20:00

Заради системното арогантно поведение на митрополита, който не зачита вярата на миряните и често обидно погазва техните права... Смятайки себе си за Богопомазан той не спазва формалните и моралните норми на Православната църква и на обществото... Примерите са много... от "затриването" на вековното наследство на Митрополитския храм "Св. Марина" в Пловдив с покриването на вековния калдъръм с китайски гранитогрес е с тапети на достолепните живописани икони..., до зарята на Великден в Асеновград, политическите речи в храмовете, шуробаджанашките назначения на свещеници и т.н. и т.н.

Гост

#156

2016-06-08 20:32

Защото това, което се случва в църквата не е редно, долно е, подло е и руши авторитета на тази институция. Търговците вън от храма !!!

Гост

#157

2016-06-08 22:06

Много пъти със семейството ми сме посещавали Батак, този многострадален свещен наш град. Подписвахме се в подписка църквата "Св. Неделя" да остане исторически паметник – безрезултатно. Това мощно въздействие, което тя оказваше на всеки посещаващ я, изчезна след този кич, който беше внесен в нея по разпореждане на Николай / не заслужава да бъде титулуван като митрополит/. Допълнително научихме от служители в църквата "Успение Богородично", пак в Батак, от служители в една от църквите на гр. Велинград, че по негово разпореждане всички църковни касички са запечатани, в което се убедихме и лично, от негови служители и само те имат право да ги отварят и прибират всичките дарения. Бяхме възмутени от подобни разпореждания, проверихме в София, никъде не видяхме подобно нещо. Нашите провинциални църкви не са богати, нямат и много спонсори с големи възможности и приходите от даренията все пак някак са им помагали. Оттогава, може да не звучи красиво, но в църкви на Пловдивска епархия дарения не правим. Някой ще каже, всичко това е дребно, да, но то красноречиво говори за дадената личност.
Вероятно всеки е срещал по пътя си духовни лица, които те грабват със своята задушевност, благост, доброжелателност. Но тази физиономия на ярост, ненавист, самодоволство от заеманото високо положение, която видяхме от кадрите в църквата в Асеновград, надмина всички възможни представи. Особено възмутително беше унижението, на което той подложи о. Тодор. Мястото на подобни служители, па макар и митрополити, не е в Църквата.
Подкрепяме безрезервно петицията на тези смели инициатори и вярваме в: "Глас народен, глас Божий!"

Митрополия ЕООД

#158

2016-06-08 22:58

Добре,с митрополита  всичко и на  всички е ясно.

А какво ще правим със свещенниците ни, които дружно подписват какви ли не прокламации, продиктувани от митрополита? И това става не веднъж, не дваж. Сега прежалват отец Тодор, или вече го прежалиха. Следващия кой  е наред?

Корена на проблема в Асеновград е отец Йордан. Асеновградчани го познават и то добре. Странно би било, че този човек стана доверено лице на митрополита...Но  груба приказка и доста тъжна в този случай, че ..... магарета се надушват.  Тука е проблема и това непоносимо е за хората.

А отец Йордан се вихри. В интервюто синът  му зададе риторичен  въпрос  - дали е виноен, че е син на баща си.

Бидейки вече свещеник на проваславната църква  би трябвало да знае, че обикновено децата плащат горчиви сметки на родителите си. Вината е - в демонстрация на силните на деня. А  когато денят ще превали и ще дойде нощ?

Как ще се изглади унижението да бъдете тъй  непочтени към уважван свещеник, който наистина достойно служил на Бога и на хората?

Сега ще направят отец  Тодор виновен  за всичко. Значи има защо - наистина  верно  чедо на Христа. Щом има  такова нападение  - значи имало благодат. И всеки от нас я усещаше, ходейки в този Богоуютен храм.

Та, скъпи ни свещенници, подписвайки някакви хартики  и съгласявайки се със гръмомълниите на владика, вие нас ни пропъждате. А какво става, като изгоните едит от тия малките? По този въпрос имаше мнение Тоз, Когото също са гонели...и Кото също е срадал. Но само Той въздава утехата или .... съд.

Не отваряйте порти, като злото се запъти в кашарата, почти не останахме. Спомнете, че сте служители на Христа, а не на Митрополия ЕООД.

 


Гост

#159

2016-06-09 04:40

Митрополит Николай стои в основата на множество конфликти. Не притежава необходимите интелект и качества за да бъде духовен водач.

Гост

#160

2016-06-09 06:17

Защото от хубавата стара черква "Света Марина" владиката Николай направи телевизионно студио, премахна старите стенописи и отдалечи хората от иконите!

Гост

#161

2016-06-09 06:24

Време е да го затворят в някоя далечна лудница да му изпишат по силни хапчета и да престани да тормози всички този ненормалник. на челото му пише сатана !!! Да се маха и всички педали с него да ги взима 


Гост

#162

2016-06-09 06:33

Защото няма по-сомозабравил се свещенослужител. Да сменищ стенописи в паметник на културата с тапети,да съветваш хората да живеят по божиите закони,а ти да потънеш в разкош и да се представяш като по-велик от бога,да забраниш църковната церемония на нацижналния празник,да се месиш в политически игри и интриги... юДа продължавам ли още? Да тресеш кълки в чалготеката на водната палата...Грозно и недопустимо.
Била съм на службите на отец Тодор. Чист, с изрядно облекло, прекрасен глас,с уважение към миряните.И заради някакво новоизлюпено връзкарче му отнемат най-добрата църква,която е в този вид и благодарение на неговите усилия и авторитет. Николай няма място между свещенослужителите. Защото е болезнено амбициозен, зъл,отмъстителен и с огромно его. Все в противоречие с църковните закони.

Гост

#163

2016-06-09 06:49

Вън търговците от храма !

Гост

#164

2016-06-09 06:55

Този е срам не само за църквата, но и за народа ни.
Николай Кисьов от Пловдив - обикновен мирянин
Гост

#165

2016-06-09 06:57

В допълнение на вече казаното, добавям и впечатлението си за постоянната демонстрация от страна на "митрополита" на липсата на най-важните християнски добродетели - смирение, скромност, любов към ближния (дори и към врага) и т.н... Вместо единение на миряните около Божието Слово, Любов и Вяра, той постоянно сее разединение... Присвоява и приписва на себе си всичко направено от миряните (включително и ремонтите на много храмове, извършени от хората си е приписвал), строи някои храмове извън канона и с пари от дарители, които понякога са с неясен произход... По-важното е, че ръководи епархията като феодал-самодържец, а не като духовен водач и обединител... Аз съм вярващ, обичам храма Св. Марина, защото там са кръстени децата ми, но откакто той направи този кичозен ремонт съсипвайки старините и историята на храма - не стъпвам там... Той действа така, като че ли църквата започва от него и с него ще свърши... Така отблъсква много хора та вярата, вместо да работи за привличането им към нея... Просто нямам повече думи от погнусата си от този бездуховен човек, който наистина няма място В НАШАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА...!!!


Гост

#166 Надменност и лъжа

2016-06-09 07:18

Мисля, че само който не е имал контакт с Николай и неговата свита, не е бил дълбоко разочарован. Моето издателство подготви и даде за благословение малка книжка за един обичан монах, написана на руски и български от мирянка от Пазарджик.
Две години отговор нямаше - нито да, нито не. След което ме излъгаха, че книгата е върната на авторката. Естествено, не беше!


Гост

#167

2016-06-09 07:19

Лудото Коле ще подари Ролекса и Мерцедеса купени му от панаирджийския свинарин на некое сиропиталище и ще тръгне бос да проподявда против седемте смъртни гряха!
И педирастията!
Надявам се патриарха да се гръмне в тиквата със служебния си, от ДС , пищов!


Гост

#168

2016-06-09 07:28

Лъжевладиката Николай е способен да откаже и светец от източноправославното изповедание. Изключително нагъл човек. Отношението му към свещениците в поверената му епархия е като на феодал към крепостни. Фанатизмът, зилотизмът и простащината му оскърбяват и религиозното чувство, и обикновения добър вкус. Да си ходи.

Гост

#169

2016-06-09 07:30

Защото съм съгласен с казаното в нея.
Николай Кисьов от Пловдив - обикновен мирянин

#170 Re: Добавям, че написаното по-горе е от мен - Николай Кисьов - редови вярващ мирянин от Пловдив

2016-06-09 07:34

#155: -  

 Re: Добавям, че написаното по-горе под № 155 е от мен - Николай Кисьов - редови вярващ мирянин от Пловдив


Гост

#171

2016-06-09 07:48

За да се отървем от престъпниците и слугите на Русия в БПЦ, за да се накаже грехопадението!

Гост

#172

2016-06-09 09:02

Бивш ДС агент няма право да е в църква, а цървката е напълно прогнила от ДС агенти.

Гост

#173

2016-06-09 09:04

Вярно ли е, че са отстранили о.Тодор? http://bnr.bg/plovdiv/post/100701448/miranite-v-asenovgrad-vastanaha-sreshtu-dado-nikolai


Гост

#174

2016-06-09 09:11

Българите са връщали във Фенер нахалните гръцки митрополити. Колко му е да бъде изгонен и един като митрополит Николай. Мисля, че е време да се направи подобна мъжествена стъпка в новата църковна история на БПЦ! Не се поддавайте, не унивайте, бъдете упорити всички в Пловдивска Митрополия, битката ще е продължителна, но бъдете смели!


Гост

#175

2016-06-09 09:16

Дядо Николай сам се излага и май прекали. До миряните в Асеновград - София е с вас!