Срещу сливането на УМБАЛ"Св.Ив.Рилски" с УМБАЛ"Александровка"


Гост

#1

2015-04-30 05:20

Подписах тази петиция, защото съм пациент на болница "Св. Иван Рилски" от 2011 г. и винаги съм била изключително добре лекувана, тук ми спасиха живота, върнаха ми доверието в лекарите. Тук персонала се грижи за пациентите си безрезервно. Тук срещам разбиране и внимание. Тук се чувствам човек!!!

Гост

#2

2015-04-30 18:08

Благодаря Ви !!! Вие сте истински,неповторими!!!Д-р Минкин и проф.Романски целувам Ви вълшебните ръце!!!Бъдете здрави и ...успех!!!

Гост

#3

2015-04-30 19:47

Много съм благодарна на Доктор Минкин

Гост

#4

2015-05-01 16:30

Моята майка, бе оперирана в неврохирургията на УМБАЛ "Св. Иван Рилски". Д-р Минкин, д-р Найденов, проф. Бусарски и д-р Фердинандов й спасиха живота. Целия персона бе изключително учтив и внимателен. Майка ми продължава да ходи в болницата всяка година на контролни прегледи - магнитен резонанс и консултация с д-р Минкин. Полза услугите на клиничната лаборатория и други специалисти от ДКЦ-то. Винаги всички са много внимателни, отлични професионалисти. Много уважаваме тази болница. Тя ни върна вярата в лекарите. Все още има в България лекар с душа и сърце.!!!

Гост

#5

2015-05-01 19:02

Dano tazi peticiq bade polezna v borbata sreshto slivane za6toto tova naistina e klinika v koqto ne sano se lekyvam ot godini a i si po4ivam zashtoto vsi4ki tam sa strahotni i 4ovek ne si tragva ot tam stresiran a obnadejden.

Гост

#6

2015-05-01 20:19

Защото всяко укрепняване на болници в момента е лошо за съответните болници! Особено за зобре родредените болници и мед.центрове

Гост

#7

2015-05-01 20:48

Нека болницата е самостоятелна!

Гост

#8 Re:

2015-05-01 22:15

#2: -  

 Признателни сме за високата оценка и чистата любов! Благодарим!


Гост

#9

2015-05-02 07:09

 

Подписвам се с ясното съзнание, че тези лекари и персонала на болницата го заслужават! Баща ми се е лекувал при вас. Искрено и от сърце пожелавам да успеете да запазите това, което сте изградили и да го надграждате. А за проф. Маринов и екипа му нямам думи, с които да изкажа благодарността си! Той не е само лекар  от световна величина, той е и човек с голямо сърце! А когато съм го търсила, той винаги се отзовавал и ми е вдъхвал увереност, доверие и сили да се преборя за моя татко, който той оперира два пъти и го вдигна на крака! Благодаря ви на всички!


Гост

#10 10

2015-05-02 08:58

Прави ми впечатление,че тук основно се говори за клиниката по неврохирургия,но тя не е единствената,която печели доверието и любовта на расиентите.Искам да изкажа огромната си благодарност на екипа в клиниката по гастро-ентерология.Като се започне от професорите и се стигне до санитарите! Внимание,топлина,загриженост и висококомпетентно лечение на пациентите.През юни 2014 в тази клиника пациент беше майка ми.Анемия с неизяснен характер.Лекуващ лекар Д-р Косева.Направени всички изследвания,проведена адекватна терапия!Днес хемоглобина на майкйа ми е в норма и тя се чувства прекрасно! БЛАГОДАРИМ,Д-р Косева.В началото на настоящата година в същата клиника лежа сестрата на моя съпру.Цироза в крайна фаза,асцит и всички произтичящи от това усложнения.Всички опити да бъде приета на стационарно лечение срещнаха отпор,под предлога,че пациентката е в терминален стадий и не искаха да пчине в болница-така се нанася удар върху имиджа на съответната клиника...Един човек и лекар с ОГРОМНО сърце ни подаде ръка и грижите за моята близка бяха такива,сякаш й предстои да живее още 50години.БЛАГОДАРИМ Ви Д-р Томов!!!Самата аз съм с хроничен хепатит "В" и съм пациент на Проф.Антонов! ПОКЛОН,Професоре! Всички в тази клиника са ангели в бели престилки,които безкористно бдят над живота на пациентите си! Всички те са целунати от Бога! Това,което ми направи ОГРОМНО впечатление е,че във всяка клиника в тази болница се роботи ЕКИПНО! Цари атмосвера на целенасоченост без губене на време от страна на персонала.Всички звена имат пряка връзка по между си,има координираност в действията им!Не цари хаос,както това е обикновено! Акотази есипност бъде разбита ,ако тези колективи бъдат разбити,питам ние пациентите къде да търсим отличните специалисти е прекрасната координираност между всички звена?Къде да търсим любовта,вниманието,топлината и усмивката,които са 50 процента от нащето лечение? УМБАЛ" Св.Ив.Рилски" не е болница,това е ДОМ за персонала и пациентите! Дом ,граден с много любов и общи усилия! Някой идва и с недомислини идеи за реформа,решава да съсипе този дом! Редно ли е да го допуснем? Мястото на нас пациентите е на вън на улицата,до рамото нанашите лекари! Те са спасявали живота ни многократно!Нека сега ние им помогнем да запазят дома си! С всички тези прекрасни хора съм на улицата от самото начало на техните протести.ПРИЗОВАМ всички признателни пациенти от всички клиники на болни на болницата да се присъединят към нас срещу безумията на правителстото и на здравно министерство! Протестите са всеки делничен ден от 13ч. пред болницата ,след което в определени дне преминават пред министерски съвет,министерство на здравеопазването или народното събрание СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА! Мили хора по съдба,нека покажем,че НЕ СМЕ БЕЗРАЗЛИЧНИ,че СМЕ ЕДИННИ,че сме  МНОГО,че сме СИЛНИ!!!


Гост

#11

2015-05-02 13:01

Moqta da6terq be6e operirana predi godina i polovina v nevrohirurgiq .do togava nikoi ne se naema6e i ne mi davaha 6ansove.D-r Minkin i negoviqt ekip napraviha i nevazmojnoto vazmojno.Dumata BLAGODARQ za tqh e malka.Gorda sam ,4e se zapoznah s tezi prekrasni lekari,sestri i izob6to celiqt medecinski personal.Da sa jivi i zdravi

Гост

#12 гост

2015-05-03 10:40

Заставам с ясното си съзнание и подписвам петицията за всички лекари сестри санитари които денонощно са до пациентите независимо в коя клиника лежат.Също така заставам зад лекарите от болницата която е печеливша ,а не губеща като Александровска болница с дългове милиони които трябва да изплащат а няма от къде и това иска министъра на здравата глава да сложи превръзка с цел и свети иван рилски да им поеме част от дълга.Г-н министър осъзнайте се народа няма да ви прости тая гавра


Гост

#13

2015-05-06 15:26

Зада се спре малодушието и безумието, което цари като цяло, а в случая персонално!!! Неможе група "мислещи" да объркват живота на маса народ, заради собствена изгода или от глупостта си!!!

Anonymous

#14

2015-05-06 19:03

Благодаря на всички лекари от въпросната болница!


Гост

#15

2015-05-06 19:24

Подписвам петицията, защото в УМБАЛ "Св. Иван Рилски" направиха перфектна, "като по учебник" операция на съпруга ми. Условията са много добри! А отношението, от страна на лекари, сестри и санитари дори, е повече от перфектно. С каквото не могат да се похвалят повечето болници.

Гост

#16

2015-05-06 20:11

Подписах тази петиция, тъй като в УМБАЛ "Св. Иван Рилски" се намира единствената в РБългария специализирана Лаборатория по порфирии и молекулярна диагностика на чернодробните заболявания. Лабораторията е член на международната организация European Porphyria Network (EPNET).
"ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ПАЦИЕНТИ С ПОРФИРИЯ:
- Доказване на порфирин-белтъчен комплекс, плазма
- Порфобилиноген, урина
- Порфирини скрининг, диагностика на остра порфирия
- Порфирини скрининг, диагностика на кожна порфирия
- Делтааминилевулинова киселина, урина
- Общи порфирини, урина
- Протопорфирин, еритроцити
- Уропорфирин, плазма
- Общи порфирини, фецес
- Лечение на пациенти с порфирия"
Порфириите са група от 7 заболявания, от които само 1 разновидност не е забелязана в България.
Аз съм пациентка, наследила от майка си Porphyria acuta intermittens. На всички нас диагнозата ни е поставена в София, в същата тази Лаборатория, която през годините и безкрайните реформи в здравната система на РБългария е била подразделение на различни здравни заведения. Но в крайна сметка Лабораторията си е една и работещите в нея са си същите!!!
От началото на 2013 година по лични причини нямам физическата възможност да пътувам и пролежавам 10 дни в Клиниката по гастроентерология на УМБАЛ "Св. Иван Рилски". Терапията, достъпна в нашата страна за това заболяване - вливане на 10% глюкоза венозно до 8 банки (4 литра) дневно, в момента провеждаме в Пловдив. Но терапията се осъществява от специалист на Клиника по гастроентерология и асистент в Катедрата по гастроентерология на МУ Пловдив. Този лекар е придобил своята специалност в Клиниката по гастроентерология на УМБАЛ "Св. Иван Рилски", след като е работил 5 години там.
В момента ние в Пловдив има на кого да разчитаме, но не съм сигурна, че ситуацията е такава в цяла България. Особено в районите, намиращи се далеч от София и останалите университетски центрове... Порфирията, както съм научила от проф. Димчо Аджаров, е "малката имитаторка". Тя може да имитира симптоматиката на всички останали заболявания, без 1 (едно) - хистерията. Именно хистерията е "голямата имитаторка". При мен се развива неврологична симптоматика и съответно, преди да ми бъде поставена диагнозата, имаше съмнения за тумор в мозъка, множествена склероза, епилепсия и т.н.
Диагнозата ми постави проф. Аджаров, след като в Пловдив погребахме моя втора братовчедка през 1992 година за 40 дни. Просто Данчето не успя да дочака от Европа да пристигнат ампулите Normosang, които използват лекари и пациенти извън България. Просто крайните фази на острия пристъп на Porphyria acuta intermittens са свързани с парализа на дихателния и сърдечния мускул. Така е не само при тази разновидност на порфириите, а при всички останали, протичащи с остър пристъп.
До ден днешен медикаментът Normosang не е достъпен за лекари и пациенти в РБългария. И доц. Анета Иванова, и проф. Матева, която, освен началник на Клиниката по гастроентерология, е и национален консултант по редките заболявания, свързани с гастроентерологията правят всичко възможно, за да доставят определено количество от медикамента, което да бъде използвано при необходимост в УМБАЛ "Св. Иван Рилски" или да го изпратят във всяко друго лечебно заведение в България, за да спасят пациент с порфирия при остър пристъп.
Да сега аз провеждам терапията си в Пловдив, но пробите за изследвания нивата на порфобилиноген, делтааминолевулинова киселина, общи порфирини и т.н. изпращаме с куриер в София и се съобразяваме с резултатите, изпратени ни от Лабораторията по порфирии.
С проф. Матева сме коментирали проблемите с Normosang, като тя ми каза, че са обсъждали този въпрос с директора - д-р Дечо Дечев, който смята, че е възможно УМБАЛ "Св. Ив. Рилски" да достави за своя сметка определено количество ампули, без да очаква странично финансиране.
Опасявам се, че при сливането на двете болници финансовите резултати от работата на УМБАЛ "Св. Иван Рилски", постигани от всички специалисти там под ръководството на д-р Дечев, ще потънат в общото...
А всички ние - пациентите с редките болести Порфирии - ще разчитаме само на себе си, тъй като в нормативната уредба на РБългария медикаментът Normosang не е включен никъде и не се доставя по никакъв начин.
Затова, много моля всички специалисти и политици, свързани с този проект на министър Москов и разполагащи с възможността да помогнат на всички пациенти като мен, да го направят.
Ще бъдем безкрайно благодарни на всички Вас, които ни помагат да се справяме с редките си заболявания в условията на България.

Нели Дириманова,
Porphyria acuta intermittens

Гост

#17

2015-05-07 08:41

Byahme obgrijvani ot ekipa.na.bolnica Sv.Ivan Rilski.cudesen kolektiv
Hilyadi blagodarnosti.jivi i zdravi
Netryabva da se.razvalya.edin model
edno drujestvo koeto e.bilo gradeno.godini nared. Tryabva kolektiva kato cyalo da.se.viznagradi a ne.da.se.razpilee
Neka.vsicki bolnici ot.cyala.Bilgariya da sa kato vsicki profesori.doktori sestri sanitari bseodayni vejlivi vnimatelni.uctivi da.bidat.za.primer
Gospoda.upravnici ostavete kolektiva na.Bolnica Sv Ivan Rilski.




Росен

#18

2015-05-07 21:33

Благодаря, на целия екип на болницата, от санитарите, до лекарите. Тук освен лекари, аз срещнах и хора! За тях това е призвание, а не само бизнес. Нека попречим на статуквото и да позволим на останалите съвсем малко лекари,  които ни лекуват според хипократовата клетва, да продължат да бъдат хора. Пациент съм на болницата и мога само да кажа едно голямо благодаря на тези професионалисти! Тук аз не срещам само лекари, те са вече като част от семейството ми! Сърдечни благодарности на проф.Матева!!!


Гост

#19

2015-05-09 12:13

Престъпление да се сливат болниците,
министърът не знае какво върши

Гост

#20

2015-05-12 07:48

В тази болница върнаха живота на детето ми. Върнаха и живота на семейството ми. Благодаря ви! Благодаря, доктор Минкин! Благодаря, за човешкото, съпричастно отношение и голям професионализъм! Пожелавам всички лекари, от които зависи живота и здравето ни, да са такива.

Гост

#21 Re:

2015-05-12 12:22

#1: -  

 


Гост

#22

2015-05-12 12:25

Поредното безумие на МЗ.
Ангелова

#23

2015-05-15 13:02

Благодаря от сърце на проф.Романски и целия екип на неврохирургията за отдадеността и професионализма, човечноста и добротата...благодаря ви мили хора...Върнахте надеждата в семейството ми и спасихте още един живот...

Това е единствената болница в страната, където се чувствам сигурна в действията на специалистите, сливането няма да доведе до нищо добро!


Гост

#24

2015-05-18 13:16

В подкрепа на лекарите от тази болница. Миналата година под ръководството на д-р Костадинова отделение Нефрология бях лекувана в тази болница. Дълбок поклон и благодаря.

Гост

#25

2015-05-21 02:15

Не желая сливането! Нека оставим човечността неопетнена! Имах лошия късмет да попадна на едно подобно зло, от което изход може да даде само Бог.