druzba2

Подписка на жителите от квартал Дружба 2 за подобряване на транспортните комуникации в района

  1. Промяната на трасето на подземната железница лиши жителите на Дружба 2 от достъп до метрото. Схемата  с използването на довеждащ транспорт е неефективна и увеличава многократно времето за пътуване.

Предлагаме да бъде изграден тунел към метростнацията на бул. Цариградско шосе в процеса на разширение на метрото до Летище София, с който ще се осигури бърз и лесен пешеходен достъп.

  1. Целият квартал няма нормална връзка с най-голямата пътна артерия в града - бул. Цариградско шосе. Бул. проф Цветан Лазаров отвежда целия трафик към бул. Христофор Колумб където се слива с трафика от Дружба 1 и от там се влючва в бул. Цариградско шосе. Жителите са принудени да минават през уличките на Цариградски комплекс или през паркинга на магазин Практикер, за да се качат по-бързо на бул. Цариградско шосе. 

Настояваме да бъде направена връзката на бул. Копенхаген с бул. Цариградско шосе и свързването му с бул. Андрей Сахаров в ж.к. Младост 1А. По този начин ще имаме по-бърз достъп до Младост 1,1А,2,3, 4 ,ще се облекчи трафика по бул. Ал. Малинов, ще стане използваем и бул. Драган Цанков като алтернатива на бул. Цариградско шосе.

МОЖЕТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ В ПОДПИСКАТА НА:

www.peticiq.com/druzba2


инициативен комитет    Свържете се с автора на петицията