"Да спасим Сенцов!" - подписка на ТВ Европа в защита на украинския режисьор Олег Сенцов

 

Преди два месеца приключи първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Периодът от шест месеца показа голямото европейско израстване, политическа зрялост и европейско визионерство на нашата страна. Темата за бъдещето на Западните Балкани, за мира и разширената зона за сигурност на Европейския съюз е неотделима обаче от загрижеността за европейските ценности, мира и стабилността в цяла Европа. Един от най-драматичните проблеми продължава да бъде руската окупация на Крим и нарастващото напрежение в Източна Украйна.

 

Това, заради което се обръщаме към вас - български демократи, интелектуалци, граждани и държавни институции не е абстракция, а конкретен проблем, свързан с човешки живот – този на незаконно арестувания от руските власти украински интелектуалец и режисьор Олег Сенцов. Вече трети месец продължава неговата гладна стачка в затвора. В негова защита и с призив към властите в Москва за освобождаването му се обявиха стотици европейски и световни интелектуалци и негови колеги. В негова защита се изправиха и правозащитни звена на ООН.

 

България обаче досега изостава с възможностите на своя демократичен глас да застане редом до европейските и световни призиви за освобождаването на Олег Сенцов, както и за намирането на решение за освобождаване и на другите задържани от руските власти украински патриоти.


Телевизия „Европа“ инициира подписка в защита на Сенцов, към която ви призоваваме да се присъедините.


Европа ще заспива по-спокойно, ако успеем да спасим един човешки живот. Ние, българите, също ще заспиваме по-спокойно. А състоянието е Олег Сенцов от ден на ден се влошава. Той е вече само на легло и животът му е в непосредствена опасност.

 

олег_сенцов.jpg

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Телевизия ЕВРОПА да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


ИлиПлатена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...