Петиция: Поставяне на бариера за спиране достъпа на МПС до "Хълм Бунарджик" в Пловдив

 
241556479_540273887042394_46602817759626421_n.jpgПриятели на Пловдив, ние от Сдружение „Аз обичам Пловдив“ се обръщаме към Вас с призив да подкрепите нашата мечта за поставяне на ограничителна бариера на входа на „Хълм Бунарджик“. 
 
Ежедневно ставаме свидетели на множество автомобили, които се качват до „Хълма на освободителите“ и спират в зелените площи на парка. Въпреки ограничителните значи, шофьорите не се страхуват от глобите, защото II РПУ, Общинска охрана и Общинска полиция не успяват да се справят с налагането на навременно съставяне на актове. Липсата на контрол и санкциониране води до главоломно неспазване на правилата, от което страдаме ние хората.
 
Предстоящото превръщане на ул. „Данаил Николаев“ в „СИНЯ ЗОНА“ ще доведе до преместване на спиращите автомобили да търсят безплатна алтернатива. Най-близката зона за безплатно паркиране е в парк „Бунарджик“ и без намесата на полиция и общинска администрация, хълмът ще се превърне от парк в паркинг.
 
„Хълм Бунарджик“ е природна забележителност със собствена екосистема и пряката намеса в нея от страна на автомобилен транспорт застрашава не само красотата, но и живота на обитателите на парка. Поради липсата на политическа воля и силна административна решителност е необходимо, ние хората да заявим твърдо нашата позиция и изискаме от Община Пловдив да постави бариера.
 
Този казус не е нов за пловдивчани, като подобно съоръжение е поставено на входа на „Младежки хълм“, което от години спира достъпа на автомобили до върха на тепето. Само по този краен начин можем да спрем наплива на автомобили до върха и да превърнем „Бунарджика“ в безопасно място за разходка в Пловдив.
 
Ние от „Аз обичам Пловдив“ заставаме и подкрепяме инициативата на живущите в близост до парк „Бунарджик“ за поставянето на ограничаващ автомобилите елемент тип бариера. Подкрепете ги и вие с подписване на петицията, споделете с приятели и спасете парка от колите. Вярваме, че заедно ще успеем! 
 
 Публикации свързани с темата:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Любомир Чакъров да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...