Апел към СТОЛИЧНА ОБЩИНА за намаляване на алтернативният данък за извършване на таксиметрова дейност на 300 лева

Във връзка с драстичният спад на работа от 13 март 2020 година насам и прогнозата, че икономическата ситуация ще се стабилизира минимум година , всички долуподписани граждани на Република България МОЛИМ.

Стойността на алтернативният данък за упражняване на таксиметрова дейност за Столична община - 850 лева,  да бъде намален на минималният определен от закона , а именно 300 лева за 2020 година.

Хората предплатили данъка за цялата година да получат обратно разликата от 550 лева.

Тези които са платили за първото полугодие , да имат възможност или да получат обратно пълната разлика от 275 лева или да я насочат към предплащане на второто полугодие:150 лева и да получат обратно 125 лева.

Ситуацията създадена от Коронавирус епидемията е на път да фалира стотици хора упражняващи професията таксиметров водач. Масово таксиметровите водачи не отговарят на критериите за помощни мерки определени от държавата и нямат никакъв вариант за подпомагане , нито за безлихвени кредити , нито за мерките 60/40 , нито за безвъзмезните помощи за микро и малки бизнеси с минимален оборот от 30 000 лева за 2019 г.

Чрез подписа ми упълномощавам Diana Dosseva да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.