Апел към СТОЛИЧНА ОБЩИНА за намаляване на алтернативният данък за извършване на таксиметрова дейност на 300 лева

Във връзка с драстичният спад на работа от 13 март 2020 година насам и прогнозата, че икономическата ситуация ще се стабилизира минимум година , всички долуподписани граждани на Република България МОЛИМ.

Стойността на алтернативният данък за упражняване на таксиметрова дейност за Столична община - 850 лева,  да бъде намален на минималният определен от закона , а именно 300 лева за 2020 година. 

Хората предплатили данъка за цялата година да получат обратно разликата от 550 лева.

Тези които са платили за първото полугодие , да имат възможност или да получат обратно пълната разлика от 275 лева или да я насочат към предплащане на второто полугодие:150 лева и да получат обратно 125 лева.

Ситуацията създадена от Коронавирус епидемията е на път да фалира стотици хора упражняващи професията таксиметров водач. Масово таксиметровите водачи не отговарят на критериите за помощни мерки определени от държавата и нямат никакъв вариант за подпомагане , нито за безлихвени кредити , нито за мерките 60/40 , нито за безвъзмезните помощи за микро и малки бизнеси с минимален оборот от 30 000 лева за 2019 г. 

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Diana Dosseva да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook