Жителите на М.рудник против ромския музикален терор и шумни сватби

До Директор ЦАУ "Възраждане"- к-с Меден рудник

До кмета на град Бургас

До Областна дирекция на МВР Бургас

До Омбудсмана на град Бургас

До всички медии в България

До цялата Българска общественост

Уважаеми господа,

Това е гражданска петиция, с цел преустановяването на порочната ромска практика за шумни сватби, маанета и всякакви други празненства, съпроводени с пускането на силна музика от мощни уредби, озвучаващи целия комплекс Меден рудник, гр. Бургас. Ние, жителите на най-големия жилищен комплекс в града, сме в постоянен тормоз по всяко време на денонощието и  особено през почивните дни.

Въпреки наредбата за обществения ред, която забранява  устройването на сватбени, семейни и други частни събирания на тротоари, улици, междужилищни пространства и други територии - общинска собственост, без предварително писмено разрешение на директора на дирекция "Управление при кризи обществен ред и сигурност" (УКОРС) на Община Бургас, дежурните полицаи и служители на обществен ред, са безсилни да спрат или предотвратят използването на мощни уредби за ромските сватби, които се състоят най-често от четвъртък до неделя (от месец Юни до края на месец Октомври). Така, ние, жителите на Меден рудник, сме лишени, без право на избор, от правото си на отдих през почивните дни и сме принудени да слушаме по цели дни и до късно през нощта, музика, гърмежи, фойерверки, които не желаем. Често от ромската махала звучи силна музика през малките часове на нощта и в делнични дни. Въпреки многобройните подадени сигнали за тази нередност, бързи и адекватни мерки рядко са взимани. Ромите се чувстват недосегаеми - малко след заминаването на полицейски патрул, които са им направили само забележка, музиката зазвучава отново.

Затова, Господа, се обръщаме към всички Вас и  очакваме да вземете бързи и адекватни мерки, чрез които ромите да бъдат принудени да прекратят музикалния тормоз над останалите жители на комплекса. Законите и наредбите за обществен ред, са създадени за всички, не са само за българите. Това нагнетява напрежение сред живущите тук и ние искрено се надяваме, че ще имате силата, уменията и възможностите да го предотвратите.

С уважение:
Българските граждани