Да спасим от застрояване детска площадка в кв. Гео Милев

С тази подписка търсим вашата подкрепа в нашата борба да спасим поредното зелено късче в гр. София, което е на път да се превърне в бетонен мастодонт – 10-етажна жилищна сграда с басейн, търговски помещения и подземни паркинги.

Детската площадка и градинка в междублоковото пространство на ул. Андрей Николов 22, кв. Гео Милев, вече не съществува като такава. На мястото на 37 дървета и детски съоръжения днес има ламаринена ограда, багер и купчина строителни отпадъци. Самоуверен инвеститор има намерения съвсем скоро да започне строителството на своя амбициозен проект на място по-малко от 1 декар, граничещо от две страни с други сгради, а от другите две - с тесни междублокови пространства и улици без изход. Никоя от алармираните институции не намира случващото се за притеснително. Това, че бяха незаконно изсечени 37 дървета през ноември 2013г., това че бяха премахнати детските съоръжения, тъй като бяха обявени за „опасни“ , въпреки че подобни съоръжения продължават да съществуват на много места в София, дори и в детски градини, това че живущите наоколо млади семейства, деца и възрастни ще бъдат лишени от мястото си за отдих, срещи и игри, не намери своята защита от отговорните институции.

Частните интереси надделяха над човешкото право на нас гражданите да живеят в нормална градска среда в европейски град.

Моля подкрепете ни с вашия глас.

Живущите в кв. Гео Милев    Свържете се с автора на петицията

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.