Шанс за нормален живот на децата ни

До Министър председателя, До Председателя на НС, До ПП Атака, До ДПС, До ПП БСП, До ГЕРБ, До Финансовия министър, До Социалния министър

Повод за написването на тази петиция са исканията на  майките в България. В предизборната  си платформа, управляващите бяха заложили обещания. Едно от тях  е  за увеличаване на детските надбавки и майчинството. Спазиха едно от обещанията, но забравяте, че детето не расте само 2 години. Как се справят майки с по – големи деца ?! Някой от вас задавал ли си е този въпрос? Не! Вие и вашите деца нямате проблемите на голяма част от средностатистическия българин. Пред вас не стои дилемата какво да вземете на детето си този месец-ботуши или да е нахранено. Но замислете се колко от родителите живеещи в милата ни родина са поставени в това положение. Дадохте някаква надежда на майките, получаващи детски надбавки, като ОБЕЩАХТЕ те да са в размер на 50 лв., а от 2 дена по новините слушаме как вие отново се гаврите с тези хора, като казвате, че увеличението ще бъде само с 5лв. .5 лв уважаеми, са 2 пюрета и 1 пакет сухари. Ние като майки не можем да се примирим с това ваше решение. Не може да се сещате за децата на България единствено, когато идва време за избори. Но защо ли да мислите за бъдещето на България ? Те са непълнолетни и нямат право на глас,  но не забравяйте, че ние техните родители имаме. България обеднява с всеки изминал ден, нямаме предвид само финансово, въпреки, че вие само това виждате- говорим за обедняване като население. Погледнете статистиката, колко млади и кадърни хора напускат пределите на страната ... Това ли е целта ви, уважаеми ? Да управлявате една шепа хора, които може да манипулирате ? Искаме децата да са приоритет на властта, много ли искаме? Трябва да имате предвид, че децата, за които не мислите няма да бъдат ваши избиратели след време, защото ще отидат да живеят и работят в чужбина. Но ние отглеждаме децата си в България.  В същата България, в която вие потъпквате правата ни,  нашите и на децата ни. Право на нормален живот....Раждането на дете в България е лукс. Недопустимо е в страна членуваща в ЕС, бъдещето на децата да бъде неясно, а всекидневното отглеждане- борба. Не е нормално детските надбавки да са 35 лв-40лв, а таксата за детска градина да е 50 лв.? Освен таксата тези деца имат и други разходи. Моля Ви не ни принуждавайте да излизаме отново на улицата с децата си . Предлагам няколко неща, с които можете да помогнете на родителите, които все още се борят с това да отглеждат децата си, тук в България.

- Обвързване на детските надбавки с 20 процента от минималната работна заплата.

-Здравните и социални осигуровки на родители на деца с трайни увреждания (които нямат възможност да работят)да са за сметка на Държавният бюджет.Добавките за деца с увреждания  пак да бъдат 70% от МРЗ -Безплатни помощни средства за деца с увреждания, безплатна рехабилитация два пъти в годината или еднократно 3 седмици в санаториум. Достъп на децата с увреждания до учебните заведения. -Увеличаване на социалното майчинство, което в момента е 100лв. Помощ за родителите, на чиито деца не са осигурени места в детските градини и ясли. Помощ за родители отглеждащи сами децата си.

.