#безопасно кръстовище❤️

Основното искане е да се предприемат действия за създаване на безопасни условия за движение по националната пътна инфраструктура.

Във връзка със скоро настъпилия инцидент при кръстовище при входа на град Аксаково, област Варна става ясно, че такъв тип кръстовища не са достатъчно безопасни и рискът от тежки инциденти е доста голям.

Предлагаме да се гласува от парламента мандат за изготвяне на доклади с броя на този тип кръстовища с участието на областни експерти, граждански организации и граждани.

Експертните групи да бъдат назначени съвместно с министъра на вътрешните работи и областните кметове, в които граждански организации или отделни граждани от всяка област да бъдат допуснати за участие в изготвянето на докладите.

Да се изготви и план от всяка областна община, за изграждане на кръгови движения на подобен тип кръстовища, за което да се осигури държавно финансиране.

Сроковете за докладите и плановете да бъде завършен до 3 месеца след, като бъде гласуван мандатът от народното събрание.

Сроковете за изграждане на кръговите кръстовища да се изпълнят до 6 месеца след приемането на докладите и плановете за тяхното изграждане.

Контролът на целия процес освен държавен, ще бъде и граждански, като ще бъде избрана гражданска комисия, която да има делигирани правомощия за контрол на процесите.


Георги Емилов Илиев    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Георги Емилов Илиев ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...