ГРАЖДАНСКИ МАНИФЕСТ-ПЕТИЦИЯ „АЛТЕРНАТИВА ИМА!“

Преди 27 години на един мразовит 4 февруари група провалени политици, чиято партия бе фалирала за пореден път държавата, ни убеждаваха че „нямало алтернатива“ и провалилата се за пореден път в управлението БСП, трябвало да получи нов мандат?!
Само че Алтернатива се оказа, че е имало и това бяхме хилядите граждани по площадите, които с непоколебимия си протест прогонихме лъжливите политици от властта и върнахме България на европейския й път!

Днес отново група политици, определящи се като „елит“ и загърбили предизборните си обещания за ревизия на модела „джипка“, за търсене на отговорност за източените милиарди на данъкоплатеца в „ин-хаус“ нагласени поръчки, ремонти на ремонтите, „къщи за тъщи“ и какви ли още не престъпни схеми, ни обясняват как „нямало алтернатива“ на сглобяването на общо управление със същите тези, които трябваше да бъдат разследвани?! И за да е безалтернативността им пълна, за свой говорител са приели именно лицето, станало емблема на корупцията и тъмните гешефти, чието скандално назначение на върха на службите изкара преди 10г. стотици и хиляди граждани на протест в продължение на няколкостотин дни!

На тях и на всички самозабравили се „партийци“, самоопределящи се като „политическа класа“, НИЕ - свободните български граждани, заявяваме: АЛТЕРНАТИВА ИМА!

Алтернативата е политиците заради властта, да не се отмятат от предизборните си обещания, а да ги изпълняват и да носят отговорност и отчетност пред гражданите!
Алтернативата е политиците от партийните върхушки да не се сещат за българските граждани само в предизборни кампании, а да провеждат Отворени предварителни избори, да се допитват до тях постоянно и да се вслушват в обществените очаквания, а не в тяснопартийните си интереси!
Алтернативата е българският парламент да не е арена на нескончаеми скандали и източник на привилегии за партийните върхушки, а да е ковачница на закони в защита на обществения интерес и за просперитета на всички граждани!
Алтернативата е българските институции да не се населяват с калинки по партиен признак, а в тях с конкурс да се назначават компетентни експерти, които да работят за развитието на България и благоденствието на гражданите й!
Алтернатива е и в обществото да има справедливост; правосъдието да мери с еднакъв аршин за всички и за корупция да има ефективни присъди; резултатите от изборите да не са на 95% фалшифицирани; социалната система да подпомага хората в нужда; младите хора да получават подкрепа за да се развиват тук, а когато станат на възраст - да получават достойни пенсии; здравеопазването да работи за хората и да е национална кауза, а не „просто бизнес“; младите да са насърчавани да имат повече деца, а сънародниците ни зад граница – да са желани да се върнат в България, за да престанем да бъдем най-бързо изчезващата нация!   И тази Алтернатива на консолидацията на свободните граждани и обществените организации с национални каузи е все по-близо, защото България има нужда нея!  АЛТЕРНАТИВА ИМА И ТОВА СМЕ ВСИЧКИ НИЕ – СВОБОДНИТЕ И ОБЩЕСТВЕНО АНГАЖИРАНИ ГРАЖДАНИ!

адв.Петър Славов, юрист и икономист, народен представител в 43-то НС 2014-2017г.    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам адв.Петър Славов, юрист и икономист, народен представител в 43-то НС 2014-2017г. да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.