За Феърплей и Честно съдийство в България

ПЕТИЦИЯ

НА ВНИМАНИЕТО НА:

ПРЕЗИДЕНТА НА БФС БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ  ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СК ДАВИД БОРБАЛАН

Всички футболни съдии и служителите на БФС.

С копие до:

Президента на България, Румен Радев

Председателя на НС, Росен Желязков

Министър председателя България, Николай Денков

Министъра на МВР, Калин Стоянов

Министъра на ММС, Димитър Илиев

Прокуратурата на Република България

Всички медии в страната

Всички Левскари в страната и чужбина

Цялата българска футболна и спортна общественост

В неделя вечер в мача Левски - Лудогорец бяхме свидетели на поредната грозна подигравка от съдиите и ВАР с най-големия клуб и вярната му публика на препълнения стадион "Георги Аспарухов". Това просто преля чашата на народното недоволство. Нагледахме се на несвирени дузпи, различен аршин при показването на картони, футбол по няколко минути на полувреме, през останалото време лежане и симулации, непоказване на картони за грубости и провокации във всеки мач. Футбола се превърна в грозна гледка, а битката на терена е смачкана от войната на интереси, пари, олигарси и болно Его.

Настояваме за най-тежко наказание  на главния съдия Георги Гинчев - изваждане от съдийството. Искаме тежко наказание за международния съдия Георги Кабаков, който беше на ВАР. Няма как да приемем обяснения за пропуски и човешка грешка. Множеството ситуации повлияли директно на резултата в една посока говорят само за едно - тенденциозност, корупция, пряка намеса на трети лица. Настояваме за пълно разследване на случая и комуникацията между главния съдия и ВАР, както това се случва в Англия след мача Тотнъм-Ливърпул.

С голяма изненада научихме, че лицето Георги Гинчев е назначено за четвърти съдия на мач от младежката шампионска лига и е подготвян за международен съдия. С огорчение научихме, че вместо отговор от БФС към клуба за дербито в събота срещу ЦСКА-София са назначени за главен съдия пристрастния и многократно ощетил Левски Гидженов, на ВАР Ивайло Стоянов (Сватбата) и отново провинилия се в предния кръг Георги Кабаков. 

Ние като фенове на най-големия и обичан отбор в България, носещ името на Апостола на Свободата категорично заявяваме, че няма да търпим подобни престъпни действия срещу любимия ни отбор и футбола.

Отправяме следните искания:

1) Чуждестранна съдийска бригада на всеки възлов мач, което да спре тенденцията на корупция и поръчково съдийство и смяна на съдийската бригада за мача с ЦСКА -София 

2) Разсекретяване на комуникацията между главния съдия, ВАР и помощниците от всички спорни моменти в този и във всеки един мач.

3) Разследване и прозрачност на тенденциозните и ощетяващи само единия отбор отсъждания за пристрастия, получаване на нареждане и корупция. Настояваме виновните да бъдат наказвани с цялата строгост на правилниците и закона.

4) Ние искаме феърплей, честна и красива игра, каквато всеки привърженик иска да гледа. Съдиите и отговорните лица първо трябва да служат на футбола и да съблюдават феърплея. Те трябва да са незабележими, а не главни действащи лица. Настояваме за адекватни продължения в мачовете, както на Световното първенство в Катар.

5) В България се е превърнало в тенденция футболистите да протестират, да притискат и обикалят съдиите, които често се подават на този натиск. Нужно е с крути мерки тази тенденция да спре с картони и наказания.

6) Настояваме всеки провинил се съдия да бъде наказван строго с лишаване от права за дълъг период и изваждане от футбола, а причините за неговите "грешки" да бъдат изяснявани.

7) Настояваме БФС и Съдийската комисия да работят прозрачно, открито и в името на футбола. Ако не могат да го правят да освободят заеманите от тях длъжности.

Уважаеми господа държавници, политици, прокурори и журналисти. Проблемите за които говорим са видни за всички и са част от проблемите на България - с корупция и безнаказаност. Искаме вашето съдействие в решаването на този проблем и създаването на футболен продукт, който ще радва феновете и ще донесе успехи в бъдеще. Вие трябва да се определите дали сте част от решението или част от проблема. Настояваме да се разследват и наказват всякакви корупционни практики и действия, уронващи престижа на футболните клубове и българския футбол като цяло.

С уважение:

Фенове на Левски и българския футбол 


Фенове на Левски и българския футбол    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Фенове на Левски и българския футбол да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...