Избор на нов председател на Комисията за българите в чужбина

Костадин Костадинов да не бъде Председател на Комисията за българите в чужбина, поради следните причини:

1. В свой пост от петък 19.05.2023 г. нарече „нацисти“ членовете на украинската организация „Мати Украйна“. Сред симпатизантите на организацията има и украинци от български произход.

2. Обиди представителите на украинското посолство като ги нарече „ нагли нацисти“.

3. Излъга, че са дадени 1млрд лева от българския бюджет за украинците в България, които „ са туристи, маскирали се като бежанци“. Парите идват от европейски фондове за страните, предоставили убежище на украинците. Средствата бяха предоставяни и се предоставят на българските хотелиери, които успяха да се позакрепят след Ковид пандемията. Дори и сега българските хотели искат да се продължи програмата, защото така имат целогодишна заетост.

4. Костадинов дестабилизира българските общества в чужбина като ни настройва едни срещу други с прокремълска пропагандата, излъчвана чрез видеа и постове в социалните мрежи срещу украинците, еврото, ЕС и НАТО.

5. Не е редно Председателят на Комисията за българите в чужбина да има претенции към Украйна за обособяване на автономна Южна Бесарабия, където има диаспора от украинци с български произход. По същия начин този Председател може да предяви претенции и към други суверенни държави, където има граждани с българско самосъзнание.

Ангелина Асенова Лозанова    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Ангелина Асенова Лозанова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...