Да спрем изсичането на здрави дървета във Велико Търново и презастрояването!

IMG_20220919_170606.jpgУважаеми жители и гости на Велико Търново!

Молим Ви да подкрепите тази петиция и чрез силата на гражданското общество да отправим призив към ръководството на Община Велико Търново да спре унищожаването на зелената система на града и  презастрояването! На път е кварталът ни - "Бузлуджа", районът в близост до Руски парк да се превърне в лабиринт от сгради. Отсичането на защитените по закон дългогодишни, здрави и плодоносни дървета - орехи и изграждането на нова висока сграда в маломерен парцел между Руски парк и блок 11 на улица" Народни будители" смятаме, че ще усложни инфраструктурата в района - натоварване на трафик, недостиг на паркоместа, липса на пространства за свободно придвижване и не на последно място ще засегне сигурността на нашите деца, които прекарват  време в парка, намиращ се в непосредствена близост. Презастрояването може да се окаже бомба със закъснител и да доведе до хаос заради увеличаващия се брой автомобили. Поради разрастващото се строителство сме разтревожени за липсата на достатъчно зелени площи и паркинги, велоалеи и  тротоари. На път е поредната улица да остане без кислород! Тази година ще паднат орехите на улица "Народни будители" и ще се застрои и  малкото останало място за да се реализира инвестицията, но другата година може да става въпрос за вашата улица! От прикачените снимки може да се уверите дали става въпрос за здрави или болни дървета. Докато се засадят и израснат нови, ще минат години! А ние - гражданите на града, имаме нужда от свободни пространства,  зеленина и въздух!

Мястото, в което живеем - нашият град е домът на нашите деца! Нека този дом бъде хубав и сигурен! Нека го направим такъв!

Заедно можем!


Гражданска инициатива - "Народни будители"    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Гражданска инициатива - "Народни будители" да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...