ЗА ЗАПАЗВАНЕТО НА ЗЕЛЕНЧУКОВИЯ ПАЗАР ПРЕД РУМ НА БУЛ. ЧЕРНИ ВРЪХ

ЗА ЗАПАЗВАНЕТО НА ЗЕЛЕНЧУКОВИЯ ПАЗАР ПРЕД РУМ НА БУЛ. ЧЕРНИ ВРЪХ! ЗА СПАСЯВАНЕТО НА МАЛКИЯ ЛОКАЛЕН БИЗНЕС! ЗА СЪХРАНЯВАНЕТО НА ПАЗАРА КАТО ТРАДИЦИОННО МЯСТО, ПОЗНАТО НА ПОКОЛЕНИЯ СТОЛИЧАНИ! ЗА ОТГОВОРНОТО МУ СТОПАНИСВАНЕ И МОДЕРНИЗИРАНЕТО МУ КАТО НОВО И ПРИВЛЕКАТЕЛНО ПРОСТРАНСТВО!

Със сигнал до г-н Георги Георгиев, председател на Столичен общински съвет, ние, жителите на район „Лозенец“ и представители на малкия бизнес, изразихме опасенията си по повод предложеното премахване на зеленчуковия пазар пред РУМ до булевард „Черни връх“ от страна на кмета на район Лозенец.

Господин Константин Павлов планира обособяването на сцена „на открито“ на 2/3 от площта на пазара въпреки непосредствена му близост до един от най-оживените и натоварени булеварди в София. Места за сергийна търговия ще бъдат заменени с ограничен брой закрити павилиони (окл. 3 X 3 метра), в които няма да бъде възможна продажбата на свежи плодове и зеленчуци, характерни за това място, както и на стоки от първа необходимост.

Зеленчуковият пазар съществува повече от 30години като неговият колорит и качествените, български плодове и зеленчуци, предлагани от местни търговци, са го превърнали в емблематично място за целия район „Лозенец“ , както и за жителите на кварталите „Драгалевци“, „Бояна“, „Кръстова вада“ , „Манастирски ливади“ и други. Над 1400 граждани застанаха с имената си и се подписаха в подкрепа за неговото запазване като традиционен пазар за плодове и зеленчуци.

Противниците на идеята желаят неговото обезличаване и превръщането му в поредното нефункционално и отблъскващо градско пространство под „добронамерения“ претекст, че мястото ще бъде превърнато в „модерен, вторичен градски център“. Няма да допуснем един от символите на квартала да бъде унищожен и да бъде потъпкан преобладаващият обществен интерес.

ПРИЗОВАВАМЕ ВСИЧКИ БУДНИ ГРАЖДАНИ ДА НИ ПОДКРЕПЯТ В ПРАВДИВАТА НИ КАУЗА.

РАЗЧИТАМЕ, ЧЕ ГЛАВНИЯТ АРХИТЕКТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА И СТОЛИЧНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НЯМА ДА ОСТАНАТ БЕЗУЧАСТНИ КЪМ СПАВЕДЛИВИЯ НИ АПЕЛ.

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Гергана Петкова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...