ПЕТИЦИЯ НА СТУДЕНТИ И ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПРОТИВ ВЪВЕЖДАНЕТО НА "ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ" В УНИВЕРСИТЕТИТЕ

Уважаеми български студенти и университетски преподаватели,

Казвам се Габриела Дамянова и съм студент в ПУ „Паисий Хилендарски”. Аз и друг един студент от университета – Костадин Павлов, решихме да изготвим официално писмо до редица български политици, с което да изразим несъгласието на българските студенти с това достъп до висшите учебни заведения да имат само притежателите на т.нар „зелен сертификат”. В подобни едни мерки ние виждаме неправомерно отнемане и ограничаване на нашите граждански и въобще човешки права и свободи. Вярваме, че всички ние, студентите, имаме право на образованието, за което плащаме години наред. Смятаме, че наличието на сертификат, ваксинацията и тн. са избори, които всеки човек би трябвало да вземе сам за себе си, а не условия за учене, работа и въобще за живеене. Ние всички сме привърженици на присъственото обучение и това е нещо, което трябва обезателно да се подчертае. Нашата кауза не е срещу връщането ни в университетите. А срещу принудата, насилието и дискриминацията.

В горния линк можете да откриете текста на нашето писмо, да се запознаете с него и при желание, тук, в peticiq.com да го подпишете.

Важно е да имате предвид, че подписвайки писмото, подписвате и декларацията за защита на личните данни, която ще откриете на предпоследната страница на писмото. Изискваните лични данни са необходими, за да бъдат спазени всички критерии за изпращане на петиция до официалните органи на властта. Личните ви данни няма да бъдат използвани за нищо друго и с тях няма да бъде злоупотребено.

Моля всеки един от вас, студент или университетски преподавател, да подпише настоящата петиция, както и да я разпространи на колкото се може повече места, за да можем да съберем едно солидно количество подписи и съвсем скоро писмото ни да бъде изпратено до лицата, към които е предназначено.

Не забравяйте да потвърдите подписа си чрез съобщението, което ще получите на своя имейл!

ВАЖНО: МОЛЯ ПЕТИЦИЯТА ДА ПОДПИСВАТ САМО СТУДЕНТИ И УНИВЕРСИТЕТСКИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ. ОСТАНАЛИТЕ ПОДПИСИ ЩЕ СЕ СЧИТАТ ЗА НЕВАЛИДНИ. (в сайта вече съществува петиция против зеления сертификат, която може да бъде подписана от всеки, но настоящата е насочена САМО към студенти и преподаватели в университетите!)

С подписването си упълномощавам Габриела Дамянова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.