Памет за поета Георги Рупчев

Изминаха 20 години, в които един от най-големите български поети Георги Рупчев не е сред нас, но поезията му продължава да бъде четена. Тя надхвърля времето, в което е писана, променя езика, променя разбирането за това какво е поезия. Огромният му талант преработи в стихотворения трагизма не само на собственото му живеене, но и трагизма на човека въобще. Мария Ландова, Марин Бодаков и аз, Силвия Чолева много пъти сме разговаряли след смъртта на Георги Рупчев, че в нашия квартал „Гео Милев“, където той живееше, би било хубаво да има улица на негово име… С подкрепата на кмета на общината ни Георги Илиев, се надяваме тази идея да намери обществена подкрепа и да се осъществи. Високият талант на Георги Рупчев заслужава това.

С подписването си упълномощавам Силвия Чолева да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.