Петиция с искане за оставка на професор Анастас Герджиков като ректор на Софийски Университет "Св. Климент Охридски"

Незабавна оставка на ректора на Софийски университет, проф. Анастас Герджиков. Мотивите са следните: от една страна, грубото нарушаване на чл.3 и чл.6 на Етичния кодекс на академичната общност на Софийски университет „Св. Климент Охридски”. От друга страна, по време на кандидат-президентския дебат за балотаж, въпросното лице определи работата на прокуратурата и КПКОНПИ като "прилична", което е в тотален разрез с общоприетите нагласи, спрямо тези две институции. Друг аргумент в подкепа на това искане е абсолютно неприемливата връзка на ректора с личности, които носят пряка отговорност за побоя над студенти по време на масовите антиправителствени протести през 2020г.

С подписването си упълномощавам Петър Митков да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.