Петиция с искане за оставка на професор Анастас Герджиков като ректор на Софийски Университет "Св. Климент Охридски"

Незабавна оставка на ректора на Софийски университет, проф. Анастас Герджиков. Мотивите са следните: от една страна, грубото нарушаване на чл.3 и чл.6 на Етичния кодекс на академичната общност на Софийски университет „Св. Климент Охридски”. От друга страна, по време на кандидат-президентския дебат за балотаж, въпросното лице определи работата на прокуратурата и КПКОНПИ като "прилична", което е в тотален разрез с общоприетите нагласи, спрямо тези две институции. Друг аргумент в подкепа на това искане е абсолютно неприемливата връзка на ректора с личности, които носят пряка отговорност за побоя над студенти по време на масовите антиправителствени протести през 2020г.

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Петър Митков да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...