За ефективни мерки срещу бездомните кучета в Перник

Община Перник демонстрира с известна гордост поставянето на колиби за бездомни кучета на централни места засега в Изток и Мошино. 

Реалността е, че тези два квартала имат многобройни бездомни кучета, обикалящи сами или групирани в глутници.

Само за няколко дни бяхме уплашени и почти нападнати от редица кучета в районите на Мошино ул. Рашо Димитров, в района на Изток зад кафе Доверие, в района на спирка Метал, в района на градинката пред Стомана, в района на парк Изток. Това е равносметката от седмица.

Не е естетично дори да се пише, пък камо ли да се ходи и стъпва по отпадъците от естествен вид, които кучетата оставят след себе си (тези от домашните кучета са отговорност на стопаните им), както и за боклуците, разпилени покрай откритите и незатваяни кофи за боклук като разхвърляните хранително отпадъци, пелени и какво ли още не. 

Детските площадки, които в Мошино и Изток нито могат да се похвалят с богата зеленина и цветенца или разнообразни катерушки, а още по-малко с чистота, са все така удобно място за препикаване и събиране на кучетата, в моментите, когато те не се разхождат по пътните артерии да стресират така и така често недобросъвестните шофьори. 

Тази петиция е за строги мерки за ограничаване на популацията на бездомни кучета, и премахването им от градската среда по начин, утвърден от стандартите за грижа и хуманно отношение към животните.

Градовете трябва да бъдат удобни и сигурни първо за гражданите си - жени, деца, семейства. Бездомните кучета не допринасят за сигурност, чистота и ред. 

Поздрави,

Катя Златкова

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Катя Златкова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...