Петиция за свалянето на статуята „Света София” на бул. “Тодор Александров” в гр. София.

Петиция за свалянето на статуята „Света София” на бул. “Тодор Александров” в гр. София.

Уважаеми БУДНИ И СВЕТЛИ ХОРА,

Според преданието София е била благочестива християнка, която след овдовяването си, посветила живота си на трите си дъщери Вяра, Надежда и Любов. Заради тяхната вяра римската власт ги наказва жестоко. Логично е неин паметник да се издига в гр. София, но не и това грозно нещо, което е в момента няма нищо общо с образа на една светица. Сегашната статуя е с черни дрехи, които са символ на траурно облекло. В дясната си ръка статуята държи погребален венец, а в лявата монети, с които по традиция се затварят очите на мъртвите. Върху ръката на статуята е кацнала кукумявка – птицата на смъртта в българската народна традиция, а върху лицето си статуята носи златна погребална маска – според древна тракийска традиция.
с кухи очни ябълки като на шумерското божество Лилит – нощен женски демон, покровител на проституцията в Месопотамия и фалос, прозиращ през ефирна материя.
Този паметник няма място в центъра на София! В него няма нито един християнски символ и настояваме за неговото премахване.
Нека се обединим и сложим едно начало за България, като премахнем всичко тъмно и зловещо от нея!

Благодарим ви, предварително! Промяната не се случва, ако мълчим. ОПОЗИЦИЯТА се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото?

novinite-dnes@abv.bg

https://novinarbg.com/

https://novinite-dnes.eu/

 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Рони да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...