Да защитим децата си

ДО КМЕТА, Гл. архитект,

Кмета на „Приморски“,

РДНСК и ВОП

Живеещите на ул. „Латинка“ и „Перуника“(а и преминаващите по нея) в кв.“Изгрев“ сме обезпокоени от унищожаването на 3 дка зелени площи в имот 10135.2552.5477 на ул. Латинка от тежка строителна техника и слуха, че там ще се изгражда блок с 30 апартамента!

След голямото наводнение през 2014г. (при което бе отнесена половината асфалтова настилка по Перуника и пропадна дупка - колкото гроб, която отряза достъпа до квартала ни), е престъпление унищожаването и на едно дърво в подножието на Франгенското плато, защото нарушава ПООСОВ!

Обслужващата ни улица (тясна и без тротоари) е достатъчно широка за излизане от или прибиране на нашите 10 леки коли в гаражите ни (колите трябва да се изчакват, защото не могат да се разминават 2 коли), но не и за тежката строителна техника (ТСТ), която навлиза и създава опасност както за децата ни, които играят и карат колелета в уличката, поради липса на игрища и детски площадки в квартала, така и за нас – техните родители, баби и дядовци. Трафикът в квартала става все по-тежък , а инфраструктурата не е предвидена за толкова жители!

Въпрос на време е да бъде блъснат човек!

ТСТ напрактика унищожава крехката инфраструктура, изградена с наши средства – къса водопроводи и електрическо захранване, прелива канализация, блокира улиците ни, замърсява въздуха с вдигнатия прахоляк и газове и сме подложени на шумен терор над санитарно-допустимите норми!

Сезирали сме Ви за спиране презастрояването на града и квартала, спазване ЗУТ, липсата на инфраструктура в квартала и ограничаване достъпа на ТСТ със СИГ18001426ВН/ 6.6.18г., СИГ 17001640ВН–008ВН/15.6.18г., РД15022541ВН/10.09.2015г., РД15023927ВН/29.9.15г., СИГ18000352ВБ/ 23.2.18г., СИГ 18000949ВН–005/28.09.2018г., СИГ21000031ВН/6.1.21г., ОС19000282ВН/22.4.19г., РД19007255ПР/17.4.19г., –003/ 3.12.19г. И –004ВН/16.12.19г., прокурорски преписки 6274/16, 6472/2020, 7549/19, 6943/19г., голяма част от които със стотици и хиляди подписи!

Молим Ви да спрете строителните работи на обекта, тъй като за него няма издадено строително разрешение, нито разрешение за унищожаване на растителността и да не издавате разрешително за строеж, тъй като би противоречало на чл. 57(2) КоРБ, чл. 1 ЗУТ, чл. 148(16) ЗУТ и като цяло ЗУТ, чл. 6 АПК и би нарушило правото ни на безопасни и здравословни условия на живот, уредени в КоРБ!

Правото на живот на децата ни е над правото на частния собственик!

В случай, че не бъдат изпълнение исканията ни, ще пристъпим към ефективни стачни действия, за да защитим живота и здравето си!

Жители на Изгрев

5.8.21г.

С подписването си упълномощавам Мария Димитрова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.