Онлайн сесия, COVID-19

Макар и ковид вълната да е отминала все още има застрашени и болни хора. В световен мащаб университетите и училищата ще имат онлайн сесия, а не присъствена. В световен мащаб и в България много фирми запазват и ще запазят дистанционната заетост на служителите си.    Основната цел на тази петиция е да обясним защо присъствената сесия в условия на пандемия и здравна криза е невъзможно и да посочим нашите мотиви публично. Основната цел на петицията е Деканът да вземе правилното за здравето на студенти и техните близки решение – ОНЛАЙН СЕСИЯ.   1.      Сградният фонд на университетът не е пригоден за осъществяване на реална физическа дистанция между студентите. Струпването на хора на едно място е неизбежно.   2.      Предвид че лекциите бяха в онлайн форма,материалът набързо предаден, некоректно е и юлската лятна сесия за едната част от студентите да е   онлайн, а за други да е присъствена 3.    Голяма част от университетите в България взеха решение, макар и да е отминала ковид вълната   сесията трябва да бъде онлайн. 4. Също така  вече повечето студенти са с деца и нямат възможност да присъстват в университета, другата част от студентите работят по черноморието а останалата част от студентите са извън България.

Голям брой студенти живеят в отдалечени места на Република България, което довежда до нуждата те да пътуват с превозни средства, в които има голямо струпване на хора, като влак или автобус.

5.     Някои преподаватели мислят вариант, в който изпитът да бъде във факултета, но онлайн. Когато много хора се свържат към една онлайн мрежа, връзката се губи, а това ще попречи на нормалното протичане на изпита. 6 Все  още пандемията не е отминала напълно  и всички ние искаме да си запазим здравето!

Уважаеми г-н Ректор,

Разчитаме на вашата компетентност и правна толерантност за постигане на справедливост в повереното ви образователно заведение.

С Уважение студентите от '' НСА Васил Левски "

Студентите от НСА    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Студентите от НСА да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

С подписването си упълномощавам Грациела Дойнова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.