ДА ВЪРНЕМ КОЛЕДА В КАПАНА!

Приятели!

Сдружение „Аз обичам Пловдив”®️ подкрепя съвременната градска традиция, наречена „Коледен Базар Капана”,  стартирала през далечната 2015 г., в сърцето на творческия квартал.

Тези дни, отново се повдигна въпросът - ще има ли  „Коледен базар – Капана”, провеждащ се традиционно в седмицата на Рождество Христово. Макар и Коледа да изглежда далеч, време е да помислим за бъдещето на градската среда. Средата, която създава градския коледен уют и препитанието на десетки творци от цялата страна. Колкото и да ни радва топлото слънце, след броени месеци отново ще настъпи зимата, а коледната магия на Пловдив е заложник на политически, некоректни амбиции.

Ето защо, ние стартираме кампания „Да върнем Коледа в Капана”!

„Коледният базар Капана” е една от безспорно стойностните арт традиции в гр. Пловдив. Пловдивчани, с носталгия си спомнят ръчно изработените чудеса от български, талантливи занаятчии дошли от цялата страна. Благодарение на тях, Малката Главна (ул.Райко Даскалов), която от далечно минало е главна улица на квартал Капана, ежегодно се превръща в средище на родното изкуство. Магическо място, където Коледата ни пренася в света на вълшебствата. За броени дни, „Коледния базар Капана” обединява, творческите индустрии от различни етнографски райони в страната. Именно те връщат блясъка и романтиката в духа, в атмосферата на Пловдив.

Приятели, подписвайки петицията, Вие подкрепяте:

българските занаятчии и майстори, които имат нужда от нас, както и ние от техните чудни коледни играчки, картички, ароматни и декоративни свещи, красиви бижута, керамика, дървени артикули и дърворезби.

Нека, заедно, да  превърнем древния Пловдив в уникална арт среда за нас и децата ни.

Искаме „Коледен базар Капана” да бъде!

FB_IMG_1622820116169.jpg

С подписването си упълномощавам АТАНАС БОЯДЖИЕВ да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.