Против присъствени изпити за студентите на ТУ Варна

Молим да се преразгледат решенията относно провеждането на присъствени изпити в ТУ - Варна. Не желаем семестриалните изпитите, които нямат практическа част и могат да бъдат проведени онлайн, да се проведат присъствено, поради следните причини:

1. По-голямата част от студентите вече са се изнесли от общежития, квартири и т.н.

2. Студентите от малки населени места нямат удобен транспорт

3. Би било трудно да се намери къде да пренощуват студентите само за една вечер

4. В най-добрия случай студентите ще пренощуват в общежитията, което грубо сметнато прави по 50лв. на изпит, т.е. 200 лв. за 4 изпита.

5. Много от студентите са започнали работа в родните си градове или извън страната и би било трудно да се освободят за 2 дни, за да пътуват.

6. Въпреки възможността студентите да могат да подават заявления до декана на факултета за отлагане на изпита и явяване с индивидуален протокол, ще бъде неудачно, защото ще има голям брой хора, което ще затрудни провеждането.

7. Въпреки спазването на мерки в сградата на университета, извън нея не може да се контролира струпването на хора. 

8. Студентите, които пътуват от родните си места до Варна, са били в контакт с много хора, тъй като са пътували с междуградски транспорт(автобус, влак).

9. С наближане на лятото, контактите се увеличават неимуверно, което разбира се води и до повече заразени.

10. Специалности като СИТ/КСТ, вече имат инсталирани всички нужни софтуери на личния си компютър, т.е. всички възможност и готовност изпитите да се проведат онлайн и по този начин да се избегне заразяване.

11. В другите университети в страната всички изпити са онлайн

12. Като последно, но не на последно място, смятаме, че здравето е най-важно и в крайна сметка, трябва да помислим, не само за себе си, а и за хората около нас, като не излагаме чуждото здраве на риск! 

 


Студентите от ТУ Варна    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Студентите от ТУ Варна да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...