Против присъствени изпити за студентите на ТУ Варна

Молим да се преразгледат решенията относно провеждането на присъствени изпити в ТУ - Варна. Не желаем семестриалните изпитите, които нямат практическа част и могат да бъдат проведени онлайн, да се проведат присъствено, поради следните причини:

1. По-голямата част от студентите вече са се изнесли от общежития, квартири и т.н.

2. Студентите от малки населени места нямат удобен транспорт

3. Би било трудно да се намери къде да пренощуват студентите само за една вечер

4. В най-добрия случай студентите ще пренощуват в общежитията, което грубо сметнато прави по 50лв. на изпит, т.е. 200 лв. за 4 изпита.

5. Много от студентите са започнали работа в родните си градове или извън страната и би било трудно да се освободят за 2 дни, за да пътуват.

6. Въпреки възможността студентите да могат да подават заявления до декана на факултета за отлагане на изпита и явяване с индивидуален протокол, ще бъде неудачно, защото ще има голям брой хора, което ще затрудни провеждането.

7. Въпреки спазването на мерки в сградата на университета, извън нея не може да се контролира струпването на хора. 

8. Студентите, които пътуват от родните си места до Варна, са били в контакт с много хора, тъй като са пътували с междуградски транспорт(автобус, влак).

9. С наближане на лятото, контактите се увеличават неимуверно, което разбира се води и до повече заразени.

10. Специалности като СИТ/КСТ, вече имат инсталирани всички нужни софтуери на личния си компютър, т.е. всички възможност и готовност изпитите да се проведат онлайн и по този начин да се избегне заразяване.

11. В другите университети в страната всички изпити са онлайн

12. Като последно, но не на последно място, смятаме, че здравето е най-важно и в крайна сметка, трябва да помислим, не само за себе си, а и за хората около нас, като не излагаме чуждото здраве на риск! 

 


Студентите от ТУ Варна    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Студентите от ТУ Варна да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )