“Проф. Чирков е светъл пример за Човек”

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/sofia/12-hiljadi-iskat-bolnica-sveta-ekaterina-da-nosi-imeto-na-prof-chirkov-news_1528595.html?fbclid=IwAR3GZbL7SAJIgzbW2IVxz5vNggnZeFw9ilB8vMZMf_s5nVVDqy4OehXgLxk

Това ще е резултатът от работата на сърдечен хирург проф. д-р Александър Чирков.

За да покажем Поклон пред Професора и признание към него!

Тогава, петицията би трябвало да продължи да събира подписи под надслов "проф.Чирков е светъл пример за Човек".

Все пак мениджър, предприемач, медик, обикновен човек - през погледа на всички примерът на проф.док. Чирков трябва да бъде увековечен и почитан.

Подобен пример е Пирогов в София. Вярно ли е това, което мисля?

Има предложение от Мария Николова: "Не, нека тази си остане Света Екатерина. По-добре да се построи тази, която е била мечтата и борбата на професора! Обществена (държавна), съвременна! Да, иска се истинска държава, загрижена за народа си! Не колония. Наша задача е да го постигнем!" Мислите ли че е възможно държавата да постигне тази идея на практика?

 

https://www.facebook.com/groups/vazrazhdane.sf/?multi_permalinks=986146808461879&notif_id=1607511516673343&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

Автор на петицията Ралица Митева, активист на Движение Възраждане - София

Над 12 хиляди души са се подписали под петиция, организирана от инициативен комитет, УМБАЛ “Света Екатерина” да носи името на създателя си проф. Александър Чирков. Инициативният комитет бе създаден ден след смъртта на големия хирург, който почина на 24 ноември във Варна.

Това ще е признание (макар и посмъртно) за неговия голям принос за кардиохирургията в България”, казват от комитета и обясняват, че така ще се увековечи делото и името на най- добрия български кардиохирург. “Проф. Чирков е светъл пример за Човек”, допълват те, цитирани от 24 часа. Предстои предложението да бъде внесено до премиера Бойко Борисов и здравния министър проф. Костадин Ангелов, съобщи вчера шефът на инициативния комитет Петко Асенов. За решението настояват още - заместникът му - акад. проф. Стойчо Симов и над 50 известни имена от различни научни и обществени среди. Сред тях лекарят богослов проф. Дечко Свиленов, Лозан Панов, акад. Христо Григоров, Ставри Калинов, Петко Сертов, професорът от университета от Оукланд д-р А. А. Слинко, Великият приор на Ордена на рицарите тамплиери акад. проф. д-р Румен Ралчев, проф. Юлий Абаджиев - създател и председател на Съюза на българските командоси, и др.

 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Ралица Митева да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...