Срещу увеличение на ТБО(такса битови отпадъци) в село Божичен!

Подписка от жителите и собственици на имоти на територията на с. Божичен, общ. Иваново, обл. Русе. Уважаеми дами и господа общински съветници, от сайта на общ. Иваново научаваме за прекрасният Коледен подарък, който Кмета на общината Ви предлага да ни поднесете в качеството на увеличение на ТБО за следващата 2021 година. В рамките на обсъждането на този проект, с настоящата подписка изразяваме несъгласието си с целите и методите на провеждането на подобна данъчна политика. Във време на извънредна епидемиологична обстановка, след двумесечна извънредна ситуация в държавата, във време когато за много хора стои дилемата как да оцелеят в икономическата криза, виждаме един опит да се увеличи данъчното бреме. Това е кощунство, дами и господа общински съветници!    В конкретика по предложението и изходните данни за изготвянето му има неточности, които водят до грешни изводи и изчисления:На първо място искаме да попитаме – Къде са съдовете по 120 литра, за които бяхме задължени да предекларираме, които щяха да имат GPS и връзка с неизвестно къде? Как така недовършвайки едно нещо, което е довело до увеличение на ТБО, искаме друго увеличение?Как са заложени тези 52 вдигания на съд, след като в с. Божичен зимният период сметосъбирането е веднъж на две седмици? Всички  виждаме и друга практика – непълна кофа не се вдига, а това още намалява броя.Къде се намират тези 270 кофи за смет, при стотина души население? Със зор ще изброим стотина Като стане време за избори нямаме 100 човека, а като е за вдигане на такси се умножихме по три!Огромно недоумение буди сумата от 1800 лева за поддържане на обществени пространства. Това, което видимо се поддържа е окосяване на крайпътни пространства летният период и еднократно или двукратно почистване на парка. В селото няма нито детски площадки, нито спортни съоръжения, които да се поддържат, даже тротоари няма.Уважаеми дами и господа общински съветници,Обръщаме се към Вас с надеждата разумът да надделее и да приемете решение, с което да отхвърлите предложението на Кмета на общ. Иваново за увеличение на ТБО.


Фейсбук група Село Божичен    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Фейсбук група Село Божичен да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...