Петиция за признаване на българско малцинство в Република Северна Македония

Драги сънародници и от двете страни на границата, 

Време е за промяна. Време е за смели решения! Отношенията между Р. Северна Македония и България през последните месеци не са ниво. Един народ, разделен от една лъжа се кара за собственото си минало. България милее за по-малкия си брат Северна Македония. България бе първата държава, която призна независимостта на Северна Македония, когато тя се отдели от разпадащата се Югославия през 1991 г. След това България предостави пристанище Бургас на младата държава за безвъзмездно ползване. През 2001 г. при конфликта в Р Северна Македония, България дари 94 танка „Т-55”. Подкрепихме нашият малък брат за НАТо, ще го подкрепим и за ЕС. България и Р Северна Македония под едно небе. 

Но сега е време да признаем реалностите. Имаме заедничка история и един език. От 1991 г. до сега България е дала гражданство на над 150 000 братя и сестри от Р Северна Македония. Над 150 000 братя и сестри са се декларирали като българи въпреки страха от югославската тирания. Да си българин в Югославия бе нещо немислимо и опасно. Затова настояваме за признаване на българското малцинство в РСМ. Тези 150 000, които са се декларирали като бъллгари и имат българско гражданство представяляват 7.3% от населението на РСМ. Настояваме за признаване на тези смели хора, които са решили да отстояват истината на прадедите си. 

Моля ви, подпишете петицията и я разпратете до приятели и познати от двете страни на тази "черна" граница, която разделя един народ. 

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Тодор Александров да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...