ЗА присъствено извънкласно обучение в частното образование

Ние, езиковите и изпитни центрове и школи, и други образователни институции извън сферата на училищното, предучилищното и професионалното образование, изразяваме категоричното си несъгласие с последната заповед на Министъра на здравеопазването от 27.10.2020 г., с която се забраняват „присъствените занятия в езикови центрове, образователни центрове, занимални и други, организирани от юридически и физически лица.“

Бихме искали да заявим категорично, че досега сме спазвали стриктно всички предписания и противоепидемични мерки на Министерство на здравеопазването – в класните ни стаи децата са по едно на чин, на отстояние от 1,5 м, през определен период се извършва дезинфекция на стаи и коридори, влизането и излизането в класните стаи става без децата да се засичат и т.н.

Оставаме с усещането, че от началото на кризата с Ковид 19 има някакво специално отношение към неформалното образование или най-малкото неглижиране на проблемите ни, които не са по-различни от тези на туристическия сектор, например или ресторантьорския бизнес. Не бяхме включени в нито една от мерките за финансова и друга помощ, нещо повече, в заповедта на министъра на здравеопазването от 31.08.2020 г. ни бяха наложени рестрикции по отношение на присъственото обучение, които можем спокойно да определим като дискриминационни с оглед позволеното присъствено обучение в държавните и общински училища.

Молим да ни подкрепите с настоящата подписка, давайки гласност на нуждата от извънкласни дейности, социален живот и обогатяване на компетенциите на всеки един от нас. Благодарим Ви


Езиков Център Асториа Груп    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Езиков Център Асториа Груп да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...