Въвеждане на хибридно обучение за Стопански факултет, СУ "Св. Климент Охридски"

Обръщаме се със следните искания, зад които студенти от факултета застават:

По примера на други университети из страната, а и почти всички факултети на Софийския университет, в Стопанския факултет на СУ да бъде въведено т.н. "хибридно" обучение. Часовете за упражнения, особено по предмети като статистика, счетоводство, математика и др., е най-удачно да бъдат провеждани в присъствена форма.  Нашите опасения за онлайн обучението са насочени и в перспектива. Страхуваме се, че едно масово дистанционно обучение в период от две или три години /в зависимост от продължителността на пандемията/ тотално би обезобразило формата и изменило смисъла на висшето образование. Тенденцията то все повече да се примитивизира и улеснява е зловредна. Начинът да й отстоим е присъственото обучение, изцяло или частично. Надяваме се нашите искания да бъдат обмислени и приети. Искрено желаем да се нормализира пандемичната обстановка, за да може по-скоро да пристъпим в сградата на нашия факултет.

Студенти от Стопанския факултет на СУ    Свържете се с автора на петицията

Чрез подписа ми упълномощавам Студенти от Стопанския факултет на СУ да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.