Оставка на Борис Николов, кмет на община Белоградчик. Колективна оставка на Общинския съвет

Дългогодишното системно неглижиране на тежките проблеми на МБАЛ "Проф. д-р Георги Златарски" ЕООД доведоха до затварянето на болницата в най-тежкия период от съществуването й - пандемията от COVID-19. Прекият виновник за случилото се е кметът Борис Николов, ползващ се от протекциите на органи и институции, с които е партийно обвързан, неколкократно признаваше, че в лечебното заведение лекари се назначават фиктивно. Борис Николов упорито не проведе конкурс за легитимно ръководство на болницата в продължение на 8 години и по този начин направи невъзможно намирането на решения. Общинският съвет е пряк съучастник в разрухата, като от конституирането му до ден-днешен няма нито един дебат за спасяването на болницата; няма нито едно предложение, свързано с бъдещето на МБАЛ "Проф. д-р Георги Златарски" ЕООД. 

Днес, в условията на пандемия, жителите на община Белоградчик и тези на още три съседни общини, нямат към кого да се обърнат при необходимост от медицинска помощ. Това е резултатът от колаборацията между Борис Николов и присъдружния му Общински съвет.

Настояваме за незабавна оставка, като израз на закъсняла морална отговорност и ще изискаме най-сетне да бъде реализирана и най-тежката наказателна отговорност за преките виновници за затварянето на болницата. 

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Радослав Живков да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook