Не на "Филипополския" проект на Небет Тепе! Не, и категорично Не на историческата мафия омаломажаваща праисторията на Пловдив!

Трябва ни вашата подкрепата , за да спрем веднъж завинаги "Филипополския" проект омаловажаващ най-древната разчетена и публикувана в научни трудове история на Пловдив, от специалист пра-археолог. От години, историческата мафия - както аз си позволявам да нарека група хора, се опитват да представят Пловдив пред света, като Филипопол в предримска и римска Тракия и ранновизантийско време. Докато тези периоди заемат достойно място в развитието на Пловдив през вековете, е нелепо по-ранната история, която е и много по-уникална, да се пренебрегва, фалшифицира и унищожава, за сметка личната позиция на тази група "специалисти" обсебили стратегически позиции в културно-историческите среди.

Пловдив се рекламира като най-стария жив град в Европа и т.н., но официално статуквото отказва да разкрие пред света най-ранната история за възникването на града. За малко по-запознатите - казуса "Небет тепе" е от втората половина на 90-те години, когато поради политическата нестабилност, разрастващата се корупция и безхаберие, институциите не прилагат необходимата отговорност и контрол, и въпреки че т.нар. Небет Тепе е обявен за обект от национално значение през Януари 1995 г., почти нищо не се прави обекта да се консервира. За по-малко запознатите - Небет Тепе е ключова точка от праисторията на Пловдив, защото там са намерени артефакти свидетелстващи за появата на града много рано във времето (Пловдив е по-древен от Микена и Троя), много преди града да бъде преименуван на Филипополис.

Преди близо 1 век са започнали първите разкопки на това място, а повече от 30 години обобщаващата научна работа на Атанас Пейков разказва за най-ранната история на града - когато селището прераства в град, но уви, именно тя се заобикаля, преиначава или унищожава от тези "специалисти" от гръко-македонската доктрина. Трябва да уточним, че нито един от тези "специалисти" ангажирани с "Филипополския" проект не са нито праисторици, нито компетентни траколози, нито пък са имали някога нещо общо в професионален аспект с разкопките и проучванията на тепето. Те просто следват нареждане от "някъде" или "някого" и просто ще осъществят проект, по който са напълно некомпетентни. Единственият проект, по който някога трябва да се работи е този на Атанас Пейков, който също се позовава и на открития направени по-рано от други праисторици (Цончев и Детев), обобщава че това е град създаден в много по-ранна историческа епоха, град с обособена царска и жреческа власт. Ето това трябва да бъде акцента!

Така че дами и господа, призовавам да дадете гласа си за да можем да се преборим с тази хайка манипулатори и изкараме на първи план историята, която прави Пловдив един от най-древните в света! История, която е много по-значителна от тази на "стена доукрепена по Филипополско време".

Чрез подписа ми упълномощавам Александра Пейкова да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.