Настояваме за незабавната оставка на господин Бенвенисти от поста Заместник- председател на Националния съвет за етнически въпроси!"

 

С настоящата подписка настояваме за незабавната оставката на господин Максим Бенвенисти от длъжността Заместник-председател на Националния съвет за етнически въпроси. Причината за това наше искане е явната подкрепа на господин Бенвенисти на Концепцията за интеграция на ромите подготвена от господин Каракачанов. Концепцията на Каракачанов е изключително расистка и част от употребените изрази за дейностите свързани с интеграцията на ромите са еднакви с изрази от "Закона за решаване на циганския проблем" от 1938 г., приет от нацистите в Германия. За нас е неприемливо представител на друга етническа общност, която също е пострадала от нацистите по време на Втората световна война да се обявява в подкрепа на документ, който звучи силно нацистки. От друга страна, господин Бенвенисти, в качеството си на Заместник-председател на съвет, който трябва да защитава правата на етническите общности, в действителност се обявява против етническа общност, която е член на този съвет. Ние не желаем Максим Бенвинисти да ни представлява в този съвет, поради факта че той подкрепя документ, който е силно дискриминиращ и звучи нео-нацистки и е в противоречие с редица международни документи, приети от Република България. 

 

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Христо Кючуков да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook