Настояваме за незабавната оставка на господин Бенвенисти от поста Заместник- председател на Националния съвет за етнически въпроси!"

С настоящата подписка настояваме за незабавната оставката на господин Максим Бенвенисти от длъжността Заместник-председател на Националния съвет за етнически въпроси. Причината за това наше искане е явната подкрепа на господин Бенвенисти на Концепцията за интеграция на ромите подготвена от господин Каракачанов. Концепцията на Каракачанов е изключително расистка и част от употребените изрази за дейностите свързани с интеграцията на ромите са еднакви с изрази от "Закона за решаване на циганския проблем" от 1938 г., приет от нацистите в Германия. За нас е неприемливо представител на друга етническа общност, която също е пострадала от нацистите по време на Втората световна война да се обявява в подкрепа на документ, който звучи силно нацистки. От друга страна, господин Бенвенисти, в качеството си на Заместник-председател на съвет, който трябва да защитава правата на етническите общности, в действителност се обявява против етническа общност, която е член на този съвет. Ние не желаем Максим Бенвинисти да ни представлява в този съвет, поради факта че той подкрепя документ, който е силно дискриминиращ и звучи нео-нацистки и е в противоречие с редица международни документи, приети от Република България.

Чрез подписа ми упълномощавам Христо Кючуков да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.