Да си върнем позорно ограбените земи от МАЙКА БЪЛГАРИЯ

 

 

46731082_300187250831953_7084825477063376896_n.jpg Уважаеми сънародници в България и чужбина,

Първата петиция, която направихме и събрахме подписите на хиляди БЪЛГАРИ от цял свят, бе позорно премахната и блокиран фейсбук-профила на Стефан Ганев - от екип Руните говорят, който я качи. На всички „приятели“  на България трябва да е ясно, че ние не се отказваме от свещената българска земя, завещана от предците ни.

Една цензура не може да спре сбъдването на мечтите на СУВЕРЕНА – напълно законно  РБЪЛГАРИЯ да си върне ограбеното от „Великите сили“ с изтичането на Ньойския договор, за който дори не сме сигурни дали е ратифициран официално! 

А и да напомним на днешните ни политици, че заветът на предците ни е да пазам всеки камък от земята ни. Да помним думите на великите български държавници:

"Конят си ти дадох, жената ти дадох  - АЛА ОТ ЗЕМЯТА БЪЛГАРСКА И ЕДИН КАМЪК НЕ ДАВАМ!!!" /цар Борис I/.

Да припомним, че в цялата ни хилядолетна история какви ли не племена и империи са се опитвали да окупират земите ни. Но винаги идва ден, когато  Аспарух се завръща на бял кон и същите тези империи му плащат данък за завзетите неправомерно земи. Или се намесва някой грамотен исторически световен лидер– по времето на цар Калоян такъв е бил папата, и слага край на спора за земите ни с категоричното основание:

„ТЕЗИ ЗЕМИ ПРИНАДЛЕЖАТ НА БЪЛГАРИТЕ ПО РОДОВО ПРАВО!“. А ние добавяме:  И ПО БОЖИИТЕ ЗАКОНИ – СВЕЩЕНАТА ЗЕМЯ БЪЛГАРСКА НИ Е ДАДЕНА, ДА Я ПАЗИМ!

Ние сме промяната и победата заЕДНО!

На 27 ноември се навършват 99 години от подписването на престъпния Ньойски договор – част от системата на Версайските договори върху които бе изградено устройството на Европа след Първата световна война. Насилственото откъсване на територии и народи от едни и придаването им към други държави доведе до Втората световна война с незапомнени дотогава материални разрушения и милиони невинни жертви. Европейският съюз бе създаден върху преосмислянето и поуките от грешките на тази политика. Версайското наследство бе отречено и осъдено. В Европа настъпи дългогодишен мир в резултат на големите културни промени, новите демократични държавни устройства и новите отношения между европейските държави. За съжаление днес, в сърцето на Европа, върху анахроните остатъци на юридически несъстоятелния вече Ньойски договор, в Западните български покрайнини все още се провежда жестока политика на национална асимилация, обезлюдване на районите населени с българи и грубо погазване на човешките права. Това пречи на европеизацията на Сърбия и трайно омиротворяване на Западните Балкани. КИЦ „Босилеград“, ръководен от българския патриот Иван Николов, протестира против политиката на изолационизъм на Западните български покрайнини и против бездействието на българските и сръбските правителства които не успяха да намерят решения за нормален живот и развитие на българите в новите условия след разпадането на бивша Югославия и появата на европейските интеграционни процеси. Обръщаме се към всички български културно-просветни организации и сдружения в България и по света, към всички български родолюбци, към всички хора на културата, изкуството и спорта, на 27 ноември да се солидаризират с борбата на българските организации в Западните покрайнини и навсякъде където се намират по света да изразят протест и да осъдят престъпният Ньойски договор който обрече българите в Западните покрайнини на гибел – за по-малко от един век загубихме четири пети от населението а останалите сме на доизживяване в условията на хуманитарна катастрофа и изолация. Подпис на организациите, които ни подкрепят :

СДРУЖЕНИЕ ВЕЛИКА БОЛГАРИА

СДРУЖЕНИЕ БЪЛГАРСКИ БУДИТЕЛИ

ФОНДАЦИЯ ВЪЗДИГАНЕ 

ЕКИП – РУНИТЕ ГОВОРЯТ

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ 

ФОНДАЦИЯ ВЪЗДИГАНЕ