ПЕТИЦИЯ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ПАРАКЛИС В ГРАД ГАБРОВО!

 

Искам чрез тази Петиция да се ОТВОРИ пътя на благоденствието за габровци.   

Също така тази подписка създадох в отговор на писмо на кмета на Община Габрово г-жа Таня Христова във връзка с възстановяване на параклиса „Свето Благовещение“.Той се намира в разрушения от "народната"власт през 1959 година девически манастир в центъра на Габрово. Цитирам г-жа Христова: "...след провежднето на архитектурен конкурс не получихме обществена и експертна подкрепа за изграждане на сграда..." Това не е вярно, защото в началото на промените са били събрани средства за това възстановяване, но.... къде отидоха, значи е имало обществен интерес... ?!


Добри хора, докажете, чрез подписа си, че тази идея има обществена подкрепа!

Манастирът е бил духовен център на града. Приносът му за освобождението на Габрово е важен. Изиграл е голяма роля и в Шипченската епопея. Проходът е от стратегическо значение... Наблизо е и географският център на България.

Толкова ли не може да отдели общината 9 квадратни метра за Този, Който ни е дал цялата земята?! И славата Му не ще има край!


Важно е ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ТОЗИ ПАРАКЛИС, (черква, храм)...

В днешно време е останала единствено чешмата, а това е много жалко. НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ и НЕ трябва да рушим това, което други са построили с много любов и усилия. Трябва да пазим наследството си!

Искате ли да дойде в България Блага Вест, моля ви, подпишете!

Благодаря ви!

В името на Отца и Сина и Светия Дух да бъде възстановен този ПАРАКЛИС! Амин.

С уважение, Веска Ганчева

11.05.2017г.разрушения_манастир_Габрово3.jpgРазрушения_пушек2.JPG

чешмата_в_габрово1.jpg

devicheski-manastir-gabrovo2.jpg