ПЕТИЦИЯ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ПАРАКЛИС В ГРАД ГАБРОВО!

Тази подписка създадох в отговор на писмо на кмета на Община Габрово г-жа Таня Христова във връзка с възстановяване на параклиса „Свето Благовещение“.Той се намира в разрушения от "народната"власт през 1959 година девически манастир в центъра на Габрово. Цитирам г-жа Христова: "...след провежднето на архитектурен конкурс не получихме обществена и експертна подкрепа за изграждане на сграда..." Това не е вярно, защото в началото на промените са били събрани средства за това възстановяване, но.... къде отидоха, значи е имало обществен интерес... ?! Затова нека викнем чрез тази Петиция: ВЪЗСТАНОВЕТЕ ПАРАКЛИСА!

Създавам подписката в знак на несъгласие, че тази идея няма обществена подкрепа. Манастирът е бил духовен център на града. Приносът му за освобождението на Габрово е важен. Изиграл е голяма роля и в Шипченската епопея. Проходът е от стратегическо значение... Наблизо е и географският център на България. Кой има интерес тази светиня да я няма?!

Важно е ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ТОЗИ ПАРАКЛИС...

В днешно време е останала единствено чешмата, а това е много жалко. НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ и НЕ трябва да рушим това, което други са построили с много любов и усилия. Трябва да пазим наследството си!

Искате ли да дойде в България Блага Вест, моля ви, подпишете!

Благодаря ви!

В името на Отца и Сина и Светия Дух да бъде възстановен този ПАРАКЛИС! Амин.

С уважение, Веска Ганчева

11.05.2017г.разрушения_манастир_Габрово3.jpgРазрушения_пушек2.JPG

чешмата_в_габрово1.jpg

devicheski-manastir-gabrovo2.jpg

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. Моля, вижте входящата кутия (и спам папката).