Подписка в подкрепа на следовател Бойко Атанасов

 

 

Уважаеми госпожи и господа, свободни граждани!

Когато през есента на 2015 г. от „Правосъдие за всеки” събирахме подписи за промяна на Конституцията, големият български актьор Владимир Пенев прогласи, че истинска реформа на съдебната система ще има тогава, когато всеки честен магистрат, прокурор и гражданин преодолее страха си, когато се почувства по-смел и по-закрилен от правосъдието на закона! Време е!

https://www.facebook.com/PravosadieZaVseki/videos/vb.364788430386875/438414306357620/?type=2&theater

В края на 2015 преобразяването започна да се проявява, ледът да се пропуква. Навръх 135-та годишнина на Върховния касационния съд Председателят Лозан Панов изрече емблематичната фраза „Стига вече толкова!” пред целия пленарен състав.

После множество съдии излязоха на протест пред съдебната палата. Хиляди граждани се подписаха за реална съдебна реформа и също въстанаха срещу опитите за торпилиране.

От системата на прокуратурата се издигна един-единствен, но боен глас. Следователят Бойко Атанасов публично разказа за дела срещу „неизвестни извършители”, които се използват за недопустимо въздействие върху действащи политици. Което е тежко нарушение на основните конституционни принципи за върховенство на закона и за разделение на властите и руши устоите на държавността.

Бойко Атанасов не е заподозрян, обвиняем или подсъдим, който търси да се защити. Не е бивш банков директор, който се крие от закона в чужда държава. Той е работещ следовател от българската правосъдна система и разказът му за проблеми в прокуратурата и следствието от първо лице единствено число за нас е достатъчно основание да го подкрепим.

Ние – учредители и симпатизанти на Инициатива „Правосъдие за всеки”, както и обикновени български граждани, заявяваме своята морална подкрепа ясно и категорично. Настояваме независимите международни експерти за надзор на прокуратурата, договорени от българския премиер с Европейския съюз, да проверят първо фактите, огласени от следовател Атанасов.

Призоваваме всички честни и достойни прокурори и следователи в България да последват куража на Бойко Атанасов, да съберат смелост и да спрат да мълчат за проблемите на своите работни места и в своята служебна практика.

Време е, уважаеми колеги и съграждани, време е всички да кажем стига вече толкова!

Инициатива "Правосъдие за всеки"

 

Бойко Атанасов в медиите:

https://bivol.bg/boyko-atanasov-1.html

"Шпицкоманда" на Цацаров гледа делата срещу властта и му се отчита

Дела срещу министри, депутати и срещу Бойко Борисов се използват за политически рекет

 

https://bivol.bg/boyko-atanasov-2.html

Бойко Атанасов: Разпределиха ми 3 дела в една и съща секунда защото бях на срещата с Маковей

 

https://bivol.bg/boyko-atanasov-3.html

Петьо Еврото искал да "вербува" Бойко Атанасов за "шпицкомандата" срещу ГЕРБ

 

http://www.bitelevision.com/bojko-atanasov-chuh-che-sam-neshtastnik-i-predatel/

Бойко Атанасов: Чух, че съм нещастник и предател

 

https://www.facebook.com/PravosadieZaVseki/videos/vb.364788430386875/470956246436759/?type=2&theater

Бойко Атанасов за идеите на "Правосъдие за всеки"


Инициатива "Правосъдие за всеки"    Свържете се с автора на петицията