В ПОДКРЕПА НА ИЗМЕНЕНИЯТА В ЗАКОНА ЗА АДВОКАТУРАТА!!!

 

ЗАЩО СА НЕОБХОДИМИ ПРОМЕНИТЕ В ЗА

Защитата на ЗИДЗА е общонационална кауза на всички адвокати и граждани!

В настоящия си вид ЗА не зава възможност на адвокатите ефективно да защитават законните права и интереси на гражданите, както предвижда Конституцията, което саботира законността, демокрацията, изграждането на  гражданско общество и икономически просперитет!

Напротив, ЗА  дава възможност адвокатската работа да се обсебва от трети лица, в пълно противоречие на Конституцията, което довежда адвокатите до бедност и това да бъдат унижавани.

Това е удар по законността и правния ред, който стимулира сивата икономика, той е в услуга на всички ретроградни сили, за които адвокатите са пречка по пътя към реализирането на незаконните им грабежи и беззакония!

В сегашния си вид ЗА не дава възможност, а и не създава реални задължения за ВАдС да изпълнява основната си функция по защита на законността и демокрацията в страната, в защита на общностните интереси на адвокатското съсловие! 

Именно поради сегашния вид на ЗА,  чрез неефективността на процесуалните права на адвокатите и дейността на ВАдС се създаде  възможност за развихряне на дълбоката корупционна криза в българската правосъдна система, която унищожи основния принцип за всяко демократично общество - този за разделение и взаимен контрол мужду властите.

Това рефлектива и сведе друг основен и прокламиран в КРБ принцип, а именно, че България е правова държава в една куха фраза!

Без силна адвокатура, не би могла да съществува силна държава!!!

ЗИДЗА е преди всичко в полза на всички граждани, в полза на държавостта и демокрацията в България, затова следва да се подкрепи от всички нас - граждани и НПО!   

 


адвокат Владислав Янев    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам адвокат Владислав Янев да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook