''ДА'' на метрото до кв. Витоша ВЕЦ-Симеоново и Студентски град

На 13.05.2020 г., инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на "Метрополитен" ЕАД, пред общинската комисия по архитектура и градоустройство, заяви че не е рентабилно към момента, да се продължава линията на метрото през кв.Витоша ВЕЦ-Симеоново до Студентски град и настоя първо да се реализира продължението до  "София ринг мол" и ''ИКЕА''.

Миналата година същият твърдеше, че този избор е най-добър, защото може да поеме най-голям пътникопоток, и че комплексната оценка по всички показатели показала, че дневно отсечката ще обслужва близо 40 000 пътници.

Братоев реши еднолично, че най-бързо развиващия се квартал кв.Витоша ВЕЦ-Симеоново, растящ с всеки изминал ден и най-ощетен откъм грижа на Столична Община, относно инфраструктура и транспорт и Студенски град, населен изцяло с млади хора, са значително по-маловажни от слабо заселеният район, където живеят 1458 души и комфорта на собствениците на  "София ринг мол" и ''ИКЕА''.

Докога интересите на едрият бизнес, ще са по-важни от нормалния живот на обикновените хора!?

Моля всички несъгласни с това безобразие да подпишат тази петиция!

За информация:

Граждани за достоен живот в кв. Витоша и Студентски град    Свържете се с автора на петицията

Подписвайки се, приемам, че Граждани за достоен живот в кв. Витоша и Студентски град ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели: