Подписка срещу посегателствата върху защитена територия „Клептуза“ - Велинград

Vgd.jpgПАРК  „КЛЕПТУЗА“ -  МЯСТО ДАДЕНО  НА  ВЕЛИНГРАД  ОТ  БОГА!! Инициативен  комитет „ДА  ПОРАБОТИМ  ЗА  ВЕЛИНГРАД“  

П Р И З О В А В А        

   Всички  велинградчани и приятели на Велинград от цяла България и света, посетили парк „Клептуза“, карстовия извор, чудните езера и природата, направили го известно и предпочитано място за разходки и отмора, да се включите в нашата подписка за запазване „Клептуза“ като парк, чийто архитект е природата!

Ние, от ИК “Да поработим за Велинград” от близо десетилетие воюваме преминавайки през всички инстанции на правосъдната ни система срещу посегателствата върху защитена територия „Клептуза“.

През последните години  местността  се е превърнала в болна тема и място от чийто вид се срамуваме. Налице са рушащи се сгради, неподдържаност, мръсотия... и няколко кръчми и други постройки трайно позиционирани без общинско разрешение.

НАСТОЯВАМЕ за облагородяване на парка и езерата му, за запазване  на старите сгради  и реновирането им съгласно одобрения  вече план от  общината и предлагаме в тях да се открие:  - исторически музей за живота и бита на „бесите“- жреческо племе от рода на траките,  населявало тукашните земи, доказателство за което са разкопките над Клептуза;  музей на водата, която направи Велинград известен по света;  концертна зала – от изключителна необходимост за културни изяви на територията на общината;

МОЛИМ ви да се включите в петицията  с вашите коментари, мнения, препоръки, споделяне на надигнали се чувства и прочие. Всяко мнение и коментар са добре дошли.  

Нека да  доведем инициативата за запазване на Клептуза като природен феномен, символ на града, защитена територия и превръщането му в красиво място за отдих, почивка и културен туризъм  до успешен край.  

Нека всички докажем, че силата е в обединението за добри дела!

Save

Save

Save


Инициативен комитет „ДА ПОРАБОТИМ ЗА ВЕЛИНГРАД“    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Инициативен комитет „ДА ПОРАБОТИМ ЗА ВЕЛИНГРАД“ да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook