Лом - град за хора или скитащи кучета ?

IMG_20190221_084616.jpgС Вашата подкрепа може да разрешим проблема с бездомните животни .Факторите са много и няма да ги разисквам , но ще предложа ефективна стратегия от мерки , които ще бъдат насочени към община Лом . Подобен проблем с бездомни кучета е нетърпим и не може да се неглижира постоянно .

Ето и конкретните искания :

1.1. Кампания за регистрация и отчетност, развъдна дейност и кастрация с последващо връщане на животните в естествената среда. Регистрацията и отчетността може да се извърши с наредба на община Лом, като се оповести по законен ред и начин, достъпен за всеки гражданин, притежаващ домашни животни (кучета и котки). Възможно е да се въведе гратисен период (примерно от 3-6 месеца), като се ангажират съответните отговорници. През този период всеки собственик е длъжен да регистрира, завери паспорта и да плати такса за домашния си любимец след представяне на валиден имунизационен паспорт и/или разрешително за развъдна дейност. Ако след периода бъде установено, че дадено лице е уведомено, но няма заверка и не е извършило горните действия, да се налага предписание/ глоба. Предлагаме набраните средства от глоби/санкции да не влизат в общата бюджетна средства, а да се използват само и единствено ограничаване популацията на безстопанствените животни и създаването на условия за отглеждане на домашните такива.

1.2. Текуща кастрация (планова )на скитащи животни от оторизиран ветеринарен лекар, който ще следи за отчетността и ще предоставя дневник за брой кастрирани животни по адрес на залавяне на месечна и обобщена годишна база. Животните се маркират с 2 вида ушни марки за мъжко и женско животно. Предимствата на този подход е ограничаване на популацията, планиран бюджет за кампанията и положително въздействие върху физиологията на животните.

1.3. Предлагаме да се делегират права на звено на Общинската полиция, която да следи за нерегламентирана развъдно-племенна дейност и нехуманно отношение към животните.

1.4. Поставяне на табели, упоменаващи задължението за почистване на изпражненията на домашните кучета на обществени места;

1.5. Определянето и приспособяването на специални места в различните квартали на града, за разходка на домашните любимци, снабдени с подходяща инфраструктура за тази цел.

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Кирил Коцев да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook