Съд за участниците в линча над Октай Енимехмедов

 

До прокуратурата на България

 

НАСТОЯВАМЕ  участниците в линча над Октай Енимехмедов да бъдат подведени по съдебна отговорност. Под  предлог,че били в ситуация на неизбежна самоотбрана, прокуратурата се опитва да не се занимава с тях, за да не влиза в конфликт с ДПС.

Каква неизбежна самоотбрана  е 8 – 10 огромни, охранени мъже да ритат повален и държан от охранителите човек в продължение на няколко минути. Пострадали са дори и двама от служителите на НСО, които се опитваха да опазят арестувания. Да му събуят панталона, и това ли е неизбежна самоотбрана.

„За обезвреждане на такъв нападател се налага причиняването на такива щети и вреди” заявява прокурорът Кокинов. Това е утвърждаване на линча, г-н Кокинов. Какво го обезвреждат отпосле. Това си е чист линч, с крясъци „Убийте го”.

В Норвегия Андерш Брайвик уби 77 човека и рани 160 и го съдиха цивилизовано.

В мюсулманския свят пребиват жени с камъни или им режат носа за това, че са говорили с мъж. Към кой модел искате да се приближава България?

Атентаторът има право на справдлив процес и цивилизовано отношение. Това ли видяхме ние от „Защитниците за права и свободи”?

Призоваваме всички, които не са безразлични към варварството, на което цяла България беше свидетел (а и света, за съжаление), да се присъединят, като подпишат тази петиция.

Настояваме, тази петиция да бъде приемана като акт на сезиране на прокуратурата!