Петиция в подкрепа финансирането на проект за публичен скейт парк

Уважаеми дами и господа,

 

   Ние, долуподписаните  граждани на Република България, младежите на град София, скейтърското спортно общество на града, призоваваме община София да ни предостави възможността да осъществим мечтата си  да спортуваме целогодишно в публичен закрит скейт парк на територията на град София.

Ползите от осъществяването на такъв проект са значителни, защото практикуването на този спорт дава възможност на широк кръг от практикуващи го – не е нужна специална, дълготрайна и себеотрицателна подготовка,

Ние сме убедени във възможностите на община София да ни предостави от фондовете си с недвижими имоти подходяща земя или обект, както и да подпомогне финансирането на необходимите съоръжения, доказвайки своята грижа и съпричастност за обезпечаване на здравословния и пълноценен живот на младежите в нашия град.

                Ползите от реализирането на подобен  проект, както и от подкрепата за развитието на скейт културата в България като цяло биха били:

        Развитие на младежта и спорта в нова насока, в която се практикува във всички модерни Европейски градове, вкл. в България има подобни начала в градовете Варна, Добрич, Сливен и Бургас.

(Добрич)

http://stroitelstvo.info/shimg/zx500_2478939.jpg(Проект за скейт парк в Бургас)

(Самоинициативно съоражение във Варна)

(Самоинициативно съоражение в Сливен)

 

        Значително нарастване на туризма в страната не само от практикуващите скейт и любителите на скейта, но и от хора, които са част от т.нар. стрийт култура.

        Развитието на скейт културата (и като цяло „стрийт културата“) в България би могло да я превърне в една от топ дестинациите за хора от цял свят, които са част от тази среда. Голяма част от туризма на Барселона е свързан именно със скейта, както наричат града Европейска скейт столица така например Redbull наричат България- "Европейски скейт рай": www.redbull.com/en/skateboarding/stories/1331666414161/down-the-backstreets-dylan-hughes-in-bulgaria . А най-известното скейт списание в Америка /и света/ Thrasher Magazine: "Най-доброто място за скейт в света".

        Изграждане на безопасна среда както за практикуващите скейт, така и за заобикалящите ни.

        Място, където може малки и големи да се обучават и развиват, независимо кой екстремен спорт практикуват и независимо от сезона или времето.

Убедени сме и сме твърдо решени да отстояваме правото на избор на начин на живот и активност, съвместими с правото да живеем пълноценно и целенасочено като всички младежи , принадлежащи към нашата цивилизационна съвременна култура от проспериращата част на света.

 

Уверяваме ви, че ще бъдем последователни и настоятелни нашите искания да бъдат осъществени с помощта на Община София, подкрепени от нашите съмишленици и спонсори.

П.С. С вашата подкрепа и нашите усилия можем да зарадваме мнозина млади хора както в столицата така и из цялата държава.