ДА СПАСИМ НЕМСКИЯ ФАКУЛТЕТ НА ТУ-СОФИЯ ОТ ЗАКРИВАНЕ!

Скъпи студенти, възпитаници и партньори на FDIBA,

Проектът НЕМСКИ ФАКУЛТЕТ в ТУ-СОФИЯ е застрашен!

Преди месец, заради неизпълнение на свой ангажимент, Ръководството на ТУ-София намери в лицето на Декана, доц. Александър Ценов изкупителна жертва, защото си позволи да изрази публично своята позиция. Ректорът, проф. Иван Кралов, използвайки служебното си положение, му връчи Заповед за дисциплинарно уволнение! За да не остане Факултетът без ръководство, Деканът прие риска да заяви освобождаване по взаимно съгласие, което веднага беше прието от Ректора. Ректорът, обаче, навсякъде заявява, че доц. Ценов САМ е заявил желанието си да напусне, което не отговаря на истината.

От 01.09.2021 г. FDIBA остава без Декан и същевременно без Ръководител на проекта "Немски факултет в ТУ-София". По всичко личи, че Ректорът не може да намери подходящ наследник с нужните знания и лидерски качества. Това веднага ще доведе до спиране на финансирането от DAAD, а оттам и до закриването на Факултета. Факултетът, който 30 години носи национален и международен престиж на ТУ-София, благодарение на качеството на обучението в него, на партньорствата и контактите в Европа и света, благодарение на Вашата успешна професионална реализация!

Скъпи студенти, възпитаници и партньори, имаме само една седмица да се противопоставим на Ректора на ТУ-София, като с позициите си подкрепим Декана доц. Ценов.

С подписването на петицията всеки подписал се изразява своето желание доц. Александър Ценов да бъде върнат заслужено на длъжността декан на ФаГИОПМ при ТУ-София.


Студенти от ФаГИОПМ    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Студенти от ФаГИОПМ да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...