Подкрепям закупуването на противопожарни самолети и хеликоптери в България

Вярваме, че горите на България са безценни, точно както човешките животи на загиналите горски служители и пожарникари в борбата с пожарите.

Вярваме, че в 2021 г. да имаш летателна техника за гасене на пожари е базова необходимост за държава в ЕС. Такава техника в България практически няма.

Вярваме, че самолети и хеликоптери за гасене на пожари, както и подходяща наземна техника, ще спасят стотици хиляди декари гори, както и много животи.

Затова настояваме българската държава да пристъпи към закупуването на подходяща летателна техника за гасене на пожари. 

Пожарите в много части на страната и през това лято, нелепо загубените човешки животи, щетите нанесени през предишни години, очартаващите се тенденции за все по-горещи лета, ни задължават да търсим работещи решения и на това ниво.

Желаем в България да имаме високо ефективни средства за превенция, борба, ограничаване на полските и горски пожари, за да предпазим гори, населени места и особено да не се стига до загуба на човешки животи при борбата с огнените стихии.

Отчитаме като реална възможност правителството на България да включи в "Плана за въстановяване и устойчивост" закупуването на противопожарни самолети и хеликоптери/оборудване за вече налични хеликоптери, както подходяща наземна техника за пожарогасене на гори, финансирани със средствата от безвъзмездната помощ от ЕС, които да се използват за ефективна борба с пожарите в страната.

Закупената летателна техника може да се използва и за въздушно спасяване на хора, за защита на горите от вредители, за залесяване и за други смислени дейности.

Моля, подкрепете ни в нашата обща цел: България да има необходимата летателна техника за ранно откриване, бързо ограничаване, ефективно гасене на полски и горски пожари. 

Да спасим горите и природата на България, да спасим човешки животи!

__________________
Петицията е инициирана от най-голямата доброволческа организация за засаждане и опазване на гори в България: Гората.бг

Samolet.jpg

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Nikola Rahnev да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )