Оставка на Вежди Рашидов от Комисията по култура и медии

Хулите срещу високата българска култура и стремежът за нейното дискредитиране са вече устойчива практика у нас, досега предоставяна на определен клас медии. Наскоро обаче те добиха вид на политически утвърдена присъда. Става дума за текста „За чистотата на духа и търговията с медийни услуги“, публикуван във в. Труд. Негов автор е народният представител от групата на ГЕРБ, бивш министър на културата в правителство на и сега управляващата партия и настоящ председател на Комисията по култура и медии в българското Народно събрание.

Излизащо от негово име, дамгосването – по лични имена, по институции, по съсловни групи – на творци на българската култура придобива характера на държавна политика. Парламентарно представените български политици мълчат. В тази ситуация обаче пред народните представители има отворени само два пътя. Единият е ясно да потвърдят и официализират внушенията на Рашидов. Ако са запазили усет за действителния характер на политиката и някаква мяра политическа съвест обаче, те трябва активно и спешно да помогнат на народния представител Вежди Рашидов да освободи от присъствието си Комисията по култура и медии в Българския парламент.

Апелираме за неговата незабавна оставка от този пост!

проф. дфн Георги Каприев    Свържете се с автора на петицията

Чрез подписа ми упълномощавам проф. дфн Георги Каприев да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.