ПЕТИЦИЯ във връзка с поредната европейска забрана за разпространение на руски телевизии - нови четири, включително и Первый канал.

ПЕТИЦИЯ на ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“  за предявяване на колективен съдебен иск за защита правото на информация, възстановяване на отнети права и обезщетение за нанесени неимуществени вреди. 

  „Всеки човек има право на свобода на убеждение и на изразяването му; тази свобода включва правото безпрепятствено да се придържа към своите убеждения, както и правото да търси, да получава и да разпространява информация и идеи чрез всички средства и без оглед на държавните граници.“ „Всеобща декларация за правата на човека“, чл. 19, приета на 10 декември 1948 г. в Париж на третата сесия на Общото събрание на ООН.  

На 30 януари 2023 година в Официален вестник на Европейския съюз е публикуван Регламент на Съвета от 27 януари т.г., който забранява на всички доставчици на аудио – визуални услуги да излъчват на територията на ЕС още четири телевизионни програми: NTV/NTV Mir; Rossiya 1; REN TV; Pervyi Kanal. Този последен Регламент надгражда  Регламенти от 2022 г. и 2014 г., които забраняват достъпа до руски медии. Фашизираното ръководство на Европейския съюз, достоен наследник на Райха, известен и с това че е горял неудобни за него книги, днес завършва грандиозен етап от своето развитие на цензор, който мачка безогледно извоювани човешки права на информация. Предполагаме, че след успешното приключване на този етап, следва нов – забраната за всеки, който живее на територията на ЕС, да споделя, разпространява и аргументира информация и позиции, които фашизираното ръководство на ЕС смята за вредни. Дали това ръководство в бъдеще ще се добере до третия, последен етап – забрана на еретични мисли, зависи единствено от техническите възможности, които ще му предостави науката. Да кажем, че сме дълбоко несъгласни с мракобесното поведение на ръководството на Европейския съюз, е твърде слабо. Отвратени сме. Начело на Европейския съюз застанаха хора, които умело до сега са прикривали диктаторския си нагон, които мразят всички  различно мислещи, които са готови да посегнат на всяка елементарна свобода в името на своята власт и своите пари. Свидетели сме на унищожаването на права, за които столетия се е проливала кръв. Свидетели сме на ново Средновековие, което е само на крачка от огъня на кладите,  на които изгарят свободата.


ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...